neoplan720p 發表於 2022-8-18 09:16

city_alexander 發表於 2022-8-18 01:54
因工啊因工以前5,5X,89R年代最多咪塞3-4架車,俾盡你加多一架肉酸D要double park
89R每日得果2班問題 ...

當年西港島未通車,
5X其實係密過今時今日既961……

mak5052 發表於 2022-8-18 10:38

定係 961 放會展站,978 搬返以前灣仔訓練池泊街?(同時 104 改停 720 灣碼站)

kay 發表於 2022-8-18 10:41

neoplan720p 發表於 2022-8-18 09:16
當年西港島未通車,
5X其實係密過今時今日既961……

睇返D 舊STREET VIEW
威非應該可以巴士DOUBLE PARK

PF2802 發表於 2022-8-18 11:01

WCNTIH 發表於 2022-8-17 23:56
統一回覆係咪咁難
逐層quote 重複講十次同一句嘢
唔講以爲SEN仔發脾氣

我仲喺度諗咩事個post推得咁快:L

回正題.. 其實無家可歸咪瞓街...可能仲開心啦
以九巴作風應該會借機拉去銅鑼灣
只要有心, 邊度都可以劃做巴士站:lol
甚至而家紅隧線生意大減, 用南洋酒店又得

3bx 發表於 2022-8-18 11:08

可以試用城市花園,以前中巴10A開出位置做總站,要搵位唔會搵唔到

fly831 發表於 2022-8-18 11:17

如果擺跑馬地下, 出入禮頓道其實都會無定向塞車,
以961唔算好密車, 脫班機會都唔細

psypericarp 發表於 2022-8-18 11:28

暫時最適合應該係銅鑼灣避風塘,脫班機會相對會細d

sq285 發表於 2022-8-18 11:34

如果城巴係想阻止961經銅鑼灣的話
就快手快腳踢930去摩頓台,空返一條坑出嚟畀961
至於950都係兩繁先架啦,咪擺住街先
到要全日冇位咪R條線落銅鑼灣天后囉

KW2523 發表於 2022-8-18 11:39

至於950都係兩繁先架啦,咪 ...
其實40/M share一條坑即可

九想擺銅鑼灣係一回事 但係擺唔到嘅話
運桔都應該會落聖旨要屎水會展站俾位961

不過我較希望961可以擺維園/天后

HR1377 發表於 2022-8-18 11:42

至於950都係兩繁先架啦,咪 ...

就算會展站有空位,屎水阻止唔到961經老銅,況且TD已經開左綠燈俾九巴

傳聞城巴想空返一條坑俾950
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27
查看完整版本: 961 無家可歸