sq285 發表於 2022-8-18 15:37

nickk 發表於 2022-8-18 14:53
有咩問題?左線劃做巴士專線,喺尾位泊兩三架961,前面繼續停站,搞掂
伊榮街已經繁忙,個巴士站已經攞盡停得兩部車,後面就係大廈車輛出入口,之後就彎位,冇喇
頂盡咪又係泊兩部,唔好忘記你仲要起休息室喎,行人路咁窄邊起到?借條行車線畀你起休息室?

呢個巴士站四條線,我當26同65可以飛走唔補償
8H同63為咗近銅鑼灣上落客都要兜圈停呢個站
我諗961拉去威非路道仲易過拉去你講嘅伊榮街

唔落去睇,都不如開個Google街景自己望吓先?

gordon 發表於 2022-8-18 18:21

其實擺天后得唔得,反正天后站長係九巴的,再踢E11系去威非路道

HR1377 發表於 2022-8-18 18:33

gordon 發表於 2022-8-18 18:21
其實擺天后得唔得,反正天后站長係九巴的,再踢E11系去威非路道

善水反對961搬去威菲路道,點會肯將E11搬去威菲路道

groom1002 發表於 2022-8-18 18:35

設計對白:CTB表示50/55冇得在屯仁街/華都花園/屯門市廣場設站,想KMB在自己頭威非路道擺總站,下世啦,報應來啦!
961其實可擺在銅鑼灣(棉花路)

miklcct 發表於 2022-8-18 18:37

都話放同960同一條坑,做聯合班次囉,有幾難呀?而家960條坑係唔係雙坑?係就夠位放啦。

HR1377 發表於 2022-8-18 18:40

設計對白:CTB表示50/55冇得在屯仁街/華都花園/屯門市廣場設站,想KMB在自己頭威非路道擺總站,下世啦,報應來 ...
仲有950,955;P

忽發奇想:如果TD俾950延長去摩頓台兼轉全日,可以用呢樣嘢交換條件要求騰出威菲路道站坑俾961

Happypig375 發表於 2022-8-18 20:12

設計對白:CTB表示50/55冇得在屯仁街/華都花園/屯門市廣場設站,想KMB在自己頭威非路道擺總站,下世啦,報應來 ...

劃做巴士專線杜絕校巴/私家車先啦

s3m89 發表於 2022-8-18 20:40

擺銅鑼灣棉花路

pyromancy 發表於 2022-8-18 20:46

伊榮街:已經有人解釋,得最多兩個巴士既位
摩頓臺:三架巴士既位停緊10條線以上
南洋酒店:放一架車就可以令灣仔道塞死,倒灌去灣仔
波斯富街:唔好唔記得有叮叮
銀幕街:又係無位既問題
永興街:無巴士站果一截可行,不過都係兩架巴士既位
銅鑼灣道:成條路都係泊車位來,可以係邊度補返?

結論:搵個位起新總站仲好

FBI2 發表於 2022-8-18 21:05

pyromancy 發表於 2022-8-18 20:46
伊榮街:已經有人解釋,得最多兩個巴士既位
摩頓臺:三架巴士既位停緊10條線以上
南洋酒店:放一架車就可以 ...

擺北碼最好,而家九巴係炮北來往屯門係真空.

頁: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29
查看完整版本: 961 無家可歸