HR1377 發表於 2022-9-23 12:37

FBI2 發表於 2022-9-21 11:39
本來中間攝多班56A,不過有傳太公用皇埔線去勸退唔開56A。

估唔到城巴連56A電牌都整埋,唔知最終下場如何

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2152783-1-1.html

Ricky403 發表於 2022-9-23 13:03

arfung 發表於 2022-9-23 10:39
係,幾次經驗都見到50北行隨時有半車客會屯轉落車轉乘,係轉952定962系就睇得不太清楚,通常師傅都好快抽 ...

睇黎你無留意價錢牌同詳細路線
50收$16.2仲貴過63X,回程又唔飛美孚同葵涌交匯處
論班次,63X塞佐敦道都尚算穩定,只係疏,50塞尖沙咀可以同一班車忽然遲20甚至30分鐘先到站,根本係翻版242X 259B

老實講50呢個package隨時殿後仲執得多客過行前
行前雅蘭客會博後面架63X有位坐,無都可以畀少$1.2當安慰
行後就有啲見63X無哂位嘅會唔上車考慮畀多$1.2上50嘅

Ricky403 發表於 2022-9-23 13:06

GD1570 發表於 2022-9-22 10:42
今朝見到南行尾班50紅橋都上咗5-6個。

慢慢儲吓客,應該有好路數嘅! ...

估計都係執雞命
不過睇296D 796P,其實50開非繁都會有少少協同效應嘅
60X就可能進一步跌客

S3BL343@66 發表於 2022-9-23 13:24

論班次,63X塞佐敦道都 ...

睇黎你唔係點坐63X啦。63X係收工時間最大問題係無定向班次,甚至無啦啦會無左班車。

Snoopy@FB8617 發表於 2022-9-23 13:31

arfung 發表於 2022-9-23 10:39
係,幾次經驗都見到50北行隨時有半車客會屯轉落車轉乘,係轉952定962系就睇得不太清楚,通常師傅都好快抽 ...

下繁始終市中心係大站
況且就算無月票都好
跨公司轉車都真係好甘下

屍水做到轉車客其實已經係好開始
打好個底等兩田入伙就有得發圍

GD1570 發表於 2022-9-23 15:29

Ricky403 發表於 2022-9-23 13:06
估計都係執雞命
不過睇296D 796P,其實50開非繁都會有少少協同效應嘅
60X就可能進一步跌客 ...
執咩雞姐..
人哋位位都係企定定喺50個站頭等車架...

唔識咪成日亂蹹啦唔該!

GD1570 發表於 2022-9-23 15:30

論班次,63X塞佐敦道都 ...

請指出有邊一日50返屯門方向係遲咗20-30分鐘先離開旺角。

atr207 發表於 2022-9-23 19:09

實時搭緊50尾班 旺角上車 成車本身得1個客 旺角街市上2個 美孚落1 個 全車3人上公路
咁都仲加班🤣
不過可能黎緊多人入伙既

atr207 發表於 2022-9-23 19:11

實時搭緊50尾班 旺角上車 成車本身得1個客 旺角街市上2個 美孚落1 個 全車3人上公路
咁都仲加班🤣
不過可能 ...

葵涌交匯處上左3個執雞

jocosben 發表於 2022-9-23 19:30

咁都仲加班🤣
不過可能 ...

呢d入緊伙既屋邨計客量無意思的
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14
查看完整版本: 城巴加強54區巴士服務