ricky 發表於 2022-10-30 21:44

tommy14D 發表於 2022-10-30 10:41
皇后山仲未入曬伙咩,啲班次冇眼睇

但79X都就加班啦

horivhyc 發表於 2022-10-30 22:29

AVBE46 發表於 2022-10-30 20:51
睇夜晚開燈一定冇咁多

和田菁田入得好慢

總共只係十分一都冇,大部分燈仲係裝修而引起既錯覺

3asv@59x 發表於 2022-10-30 23:06

係時候借d意開架263P
兆康開,沿A34路綫(但經石排唔入大興圈)去青雲路、皇珠路上屯公,之後跟263去沙田

加設荃葵A/M、長沙灣道X綫、61X回贈轉乘
仲可以避開紅橋塞車位
包佢客似雲來不斷加班:lol:lol

3ASV356 發表於 2022-10-30 23:09

其實問題真係運輸署劃線出問題~

線係政府定, 有咩理由怪巴士公司問題

cky 發表於 2022-10-30 23:11

horivhyc 發表於 2022-10-30 22:29
總共只係十分一都冇,大部分燈仲係裝修而引起既錯覺

夜晚應該唔俾裝修吧
所以夜晚燈都算準

就算只係唔夠十分一
但宜家中午同傍晚晌兆北坐返入去的人都多咗
而且係買餸 C9 或者上班族 look 而非地盤 look

日間開短車主要係服務揀樓客同裝修師傅

he_01 發表於 2022-10-30 23:18

3asv@59x 發表於 2022-10-30 23:06
係時候借d意開架263P
兆康開,沿A34路綫(但經石排唔入大興圈)去青雲路、皇珠路上屯公,之後跟263去沙田

其實263係屯門個邊開唔開得分支定係要招標:lol
咁多年嚟淨係東邊開分支263A B C 但係屯門冇開過

12Lane 發表於 2022-10-31 00:23

54最應該同迫切存在果條就係K54,運吉總算做岩番次,其他果堆區外線慢慢等全日等到發霉wfc。

ahken 發表於 2022-10-31 01:04

DR1666 發表於 2022-10-30 14:14
唯一中標公司個 app 話你知佢條線由和田邨去到屯門站要 22 分鐘, 而 K54 去兆康站只係要 8 分鐘左右
仲 ...

時間假設唔係問題,冇轉乘呢下都好弊啦

cky 發表於 2022-10-31 01:05

JH_LE4612 發表於 2022-10-30 07:42
又係翻番去皇后山個問題,呢啲搭鐵嘅人係去邊度?如果大多都係去元天(隔離版好似有版友提過有唔少邨民以前 ...

你應該係講緊我晌城巴 54 區開線條 thread 入面講,係個兜裝修生意的大媽講話和菁好多都係原先西北人被編入皇后山但放棄咗,轉咗要和菁。所以相對來講,K54 作用比 50M 大。

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=2146456&extra=page%3D1&page=75&mobile=2

ahken 發表於 2022-10-31 01:05

DR1666 發表於 2022-10-30 14:47
我唔明點解有人會覺得 K54 落市中心就會整死 50M
其實而家一班 K54, 縱使佢係頂閘離開 54 區, 但過左兆康 ...

我都講過既然唔係專做轉乘黨鐵,倒不如把心一橫專做兩蚊客咪算囉...
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 新區居民投訴上唔到巴士, 但唯一中標者卻無客.