樂仔〞 發表於 2022-11-7 17:22

ccchhhuuunnn 發表於 2022-11-7 16:50
良田去V city咁多巴士客就唔會K58星期六下晝仲拍烏蠅過平日
50M 20分鐘仲惡等過K58 15分鐘
兩條線又唔同 ...

其實良景去 V City 唔係無客
不過一班得嗰三兩個 , 不如收返部車去過海線賺錢好過

JH_LE4612 發表於 2022-11-7 20:45

講真,其實屯門醫院問題,都係總站問題姐,如果50M擺到建生開再逆走,甚至可以跟小巴入埋醫院入面(醫院擴建嗰陣又冇冧過起個巴士站架喎),成件事已經合理好多。

cky 發表於 2022-11-7 23:24

KU_7002 發表於 2022-11-6 13:29
屯門醫院又有幾多人用50M啊

去屯門醫院
輕鐵肯定係不二之選

連麒麟都咁多寧願等架超疏的 P 車,又或者坐 505 倒頭車,再加上就算有 K58 都唔算多人上,50M 就直頭無視啦。

he_01 發表於 2022-11-7 23:36

去屯門醫院
輕鐵肯定係不二之選

問題係和菁冇輕鐵啊嘛 仲有615P所謂疏都只係10-15分鐘一班

GD1570 發表於 2022-11-8 07:55

JH_LE4612 發表於 2022-11-7 20:45
講真,其實屯門醫院問題,都係總站問題姐,如果50M擺到建生開再逆走,甚至可以跟小巴入埋醫院入面(醫院擴建 ...

建生點再擺到50M呢?960都擺到出街喇...

況且,實地考察下屯門醫院入面夠唔夠位畀巴士行駛加設站吧...

GD1570 發表於 2022-11-8 07:58

去屯門醫院
輕鐵肯定係不二之選

屯門醫院其實有兩邊...麒麟站嗰邊係康復大樓,同主座係唔同的...

康復大樓多人用係因為好多複診嘅都去晒嗰邊,加上日間康復中心又喺嗰邊,一出門口就輕鐵,再加埋轉乘,多人搭505/615P係好合理。

但主座客一般唔會行返去麒麟站上車,係都喺屯門醫院上晒,所以屯門醫院門外嗰個站係有使用上嘅需要的。

andy92 發表於 2022-11-8 09:38

laikingho 發表於 2022-11-6 09:26
搵交通投訴組投訴
而家朝早 K51 連兆康特都無埋

07:15-07:45 完全清唔哂富泰班客
好多學生趕時間選擇行路去兆康站

MTR 真係不知所謂

1320 發表於 2022-11-8 09:47

鐵巴真係好野, 明明唔夠車又分咁多支線, k51a, k52a......:lolK54改返去兆康就算la:L

GD1570 發表於 2022-11-8 10:23

1320 發表於 2022-11-8 09:47
鐵巴真係好野, 明明唔夠車又分咁多支線, k51a, k52a......K54改返去兆康就算la

...

鐵巴唔夠車真係唔係今日嘅事...K75P依家朝早啲加班車都係拎私去天恆或天水圍站嘅車去做。

樂仔〞 發表於 2022-11-8 10:41

班學生行定搭車都係收返足咁多錢 , 對港鐵嚟講一 D 損失都無 ... :lol
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: K54又加班