Choi 發表於 2022-11-17 07:20

朝早康城頭站直出北角邊有競爭力?以為自己係930X?麻煩睇吓978情況

Choi 發表於 2022-11-17 07:21

li1872903 發表於 2022-11-16 22:00
797行將藍仲有咩車轉?

795X但邊個會咁轉?

ricky 發表於 2022-11-17 07:45

如果想開康城過海線,運署應該招標吧,而家反過來迫運署開線,被認為喧賓奪主。

天空之神 發表於 2022-11-17 07:46

ricky 發表於 2022-11-17 07:45
如果想開康城過海線,運署應該招標吧,而家反過來迫運署開線,被認為喧賓奪主。 ...

對家都無興趣招黎做咩?

ricky 發表於 2022-11-17 07:49

214P_world 發表於 2022-11-17 00:42
唔係, 我只係想講客量真係差得好緊要, 尤其有793後

我寧願佢合併, 一程過入屯門54區/皇后山好過, 點對點 ...

做大流水,諗下就得,善水想縮短797,唔係再延長。

ricky 發表於 2022-11-17 07:52

天空之神 發表於 2022-11-17 07:46
對家都無興趣招黎做咩?

善水借開新線減車啫,睇佢唔敢開全日康城過海線,平日開一兩班,但cut其他線全日班次。

cx838 發表於 2022-11-17 08:12

ricky 發表於 2022-11-16 23:48
797班次疏咗反而仲人搭,啲人貪唔兜路入康城

應該係一直都有人坐,行15分鐘一班個多過現在好多。
昨日,中午時間的797,都有50個客,比其他新巴將軍澳線都好。間公司都唔知唸乜。要做咪cut一班793去做囉

Citcalag 發表於 2022-11-17 09:11

cx838 發表於 2022-11-17 08:12
應該係一直都有人坐,行15分鐘一班個多過現在好多。
昨日,中午時間的797,都有50個客,比其他新巴將軍澳 ...

好奇點數到50客出來
我通常非繁日間搭797出城都係得20-30個左右

asv2 發表於 2022-11-17 09:11

797 本來觀塘商貿區加少少九龍灣好好地
玩到落 30 分鐘一班都仲有得做嘅

而家玩爛嘢你咪還原囉

搞架康城隧巴出嚟就係為咗 797 縮返都要永續 45分 班次?
唔 係啩

Choi 發表於 2022-11-17 09:13

214P_world 發表於 2022-11-16 23:52
而家都仲係載空氣多喎,除咗新蒲崗段冇乜人上落,琴日又喺將隧見到全車得1個客😂

...

我估797去沙中唔去新浦崗全日30都得,仲可以做埋零碳火車客,一舉兩得。
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 膠液廣場吹水料之將藍後續篇