GM 發表於 2019-3-25 13:30

九巴優先調撥巴士車長予沙田廠

新東TD拒絕九巴減班申請:victory:

hon_son_wilson 發表於 2019-3-25 13:49

TD拒絕又點? 管到九公脫班咩?
人地一早自行減班啦,20變25/30都家常便飯。

Quanta 發表於 2019-3-25 14:08

之前唔係長期話K廠最缺人,缺到轉走啲字軌俾L廠S廠?而家cut 車收車cut 到夠返數啦

HR1377 發表於 2019-3-25 14:23

部份沙田廠路線例如86,89等增加市區廠字軌數目已經解決沙廠缺人問題

238X 發表於 2019-3-25 15:02

hon_son_wilson 發表於 2019-3-25 13:49
TD拒絕又點? 管到九公脫班咩?
人地一早自行減班啦,20變25/30都家常便飯。

原文係講緊九巴(至少表面上)嘗試對症下藥。如果你唔信,不如直接講。

如果我哋而家再糾纏於「運輸署唔俾九巴減班」呢件事上面,既係馬後炮,亦有少少似係講晦氣說話,其實無乜意思。

為以身作則,我而家講先:

請到人同留唔留得住人係兩回事。

所以我對而家佢講呢啲嘢係咪真,或者就算係真,維唔持到,都抱有非常懷疑態度。

而且亦唔見得佢呢件事完咗之後唔會入紙減巴士班次,而唔去諗一啲 sensible 之餘大家都願意接受嘅重組方案。

講到尾,一日呢啲公司淨係識按會計精神做嘢(即係縮數),一日啲前線同乘客都唔會有好日子過。

流星☆雨 發表於 2019-3-25 15:43

積極向政府投訴果然有效;P
過去3個月內多次投訴,終於迫280X早繁開返齊班次

不過真係下下都要煩住佢
甚至要講明要佢去數巴士交個脫班率數字出黎
佢先肯正視問題開返足車:L

Snoopy@FB8617 發表於 2019-3-25 15:49

下次到?廠唔夠就優先撥過去
永遠都係繼續唔會夠人

FBI2 發表於 2019-3-25 15:51

30X入紙減班都唔批啦

dominic023 發表於 2019-3-25 16:04

FBI2 發表於 2019-3-25 15:51
30X入紙減班都唔批啦
加兜荃灣西站仲要減班,議員係會上先講明唔希望見到咁。
佢轉頭咁做,唔駛加經荃灣西站啦。
不過昨晚尾二三班車黃埔係開23:05;23:30同24:00!不如九巴認真考慮執左條線,俾返234X轉30/39A/39M轉乘.

hk20020062 發表於 2019-3-25 16:17

你有你否決,我有我減班 :lol
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴優先調撥巴士車長予沙田廠