tzuyu.taiwan 發表於 2019-6-19 17:40

tonychow 發表於 2019-6-19 17:38
86 一拆就會得返火炭獨市位,平少少但唔夠 72 打。
如果真係想留 86C 唔推 286C,有無諗過 87B 食埋歌和 ...

顯田無故受罪

tonychow 發表於 2019-6-19 18:04

tzuyu.taiwan 發表於 2019-6-19 17:40
顯田無故受罪

又未必。
沙中線通咗後顯徑去 87B 沿線鐵都搶走唔少客,條 87B 留喺顯田只得補位作用,做區內流水或者餅碎位。
加上新田圍問題,我依然主張顯徑開兜新田圍走人,世界花園尾站,隔離版我講咗。半圈客想快可以行出大路等車。加上個人觀感上 87B 站位本身騎呢,搭得都唔太 care 佢停唔停正(深水埗唔近黃金西九、旺角唔近市中心)。
況且你打唔打算補償 281M 田心半圈客都係問題,87B 落埋去叫做半補位。

leo_ku 發表於 2019-6-19 18:11

leo_ku 發表於 2019-6-19 18:12

leo_ku 發表於 2019-6-19 18:23

tonychow 發表於 2019-6-19 18:23

10598C 發表於 2019-6-19 13:09
我好懷疑係唔係九巴想286C全日,定其實九巴只係順水推舟...

其實拆完根本一鑊熟
見上面有人衝出來_我又想講返句
九公司根本無心做
大西北都有收車嘅時候 $9.9 根本仲喺收車價錢範圍
到時 86C 貪平貪方便客走埋去拍 $2 機,拆線收車/減班嚇走埋原有客源,咪成組線陰乾攬炒...
年頭有人話過黃金客係麻甩佬吖嘛
咪睇下到時仲有幾多唔係麻甩佬客肯落咗地鐵站再上返地面等 286C;P

tonychow 發表於 2019-6-19 18:26

啱啱又見到有人攞住條無對照實驗嘅線喺度(盲)反獅隧,真係好有邏輯呀;P #曲

leo_ku 發表於 2019-6-19 18:35

tzuyu.taiwan 發表於 2019-6-19 18:36

青沙控終於出現了

leo_ku 發表於 2019-6-19 18:37

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 馬鞍山人唔係鍾情286C,只係討厭86C