m_rd08 發表於 2020-2-25 15:38

currypig 發表於 2020-2-25 15:12
我估計係調返轉...
86C 開 30, 286C 開 20
一,86C 已經慣常收車收到 30

我記得之前d文件係咁寫:
86C:25/30分
286C:10-30分

實際唔知係點,祝君好運;P

leo_ku 發表於 2020-2-25 15:40

leo_ku 發表於 2020-2-25 15:41

jocosben 發表於 2020-2-25 15:41

m_rd08 發表於 2020-2-25 15:38
我記得之前d文件係咁寫:
86C:25/30分
286C:10-30分

之前既方案係286C延至大角咀,如果唔加車兩線一分為二非繁由現時86C 15分鐘一班變兩線各30分鐘都正常
不過修訂方案後去到深旺道做總站,路程短左應該有空間做到20/30

0q9w8e 發表於 2020-2-25 15:46

KW2523 發表於 2020-2-25 15:32
原來北區有深水埗線行獅隧? 可比性呢?

如果可以唔理呢樣野嘅270B旺角一樣有唔少客添,不如試下87D都改行青 ...
好難講
234X尖沙咀碌到美孚都有人搭
利申:反對87D行青沙

KW2523 發表於 2020-2-25 15:50

leo_ku 發表於 2020-2-25 15:40
無線行咁又點,而且這是無必要,因為要考慮的是其他替代搭車方法。

北區唔坐270B,一樣可以全程鐵或大欖 ...

上水搭鐵去深水埗龜公司話9個字,連出入閘轉車等車就預10-11個字啦
270B北河街起計一個鐘左右出到上水
https://youtu.be/uoisp_14JXs

為咗一個字又轉車又企,你當上水人均準巨ed?

m_rd08 發表於 2020-2-25 15:51

jocosben 發表於 2020-2-25 15:41
之前既方案係286C延至大角咀,如果唔加車兩線一分為二非繁由現時86C 15分鐘一班變兩線各30分鐘都正常
不 ...

原本係諗住86C縮去蘇屋(25/30分),286C全日去南昌站(10-30分)
依家去86C不變(25/30分),286C全日去南昌站(10-30分)

KW2523 發表於 2020-2-25 15:53

leo_ku 發表於 2020-2-25 15:41
270B最多人上的是深長荔,你睇番另外個post 先呀!
最多人上係長深 =/= 長深以外冇人搭
旺角都有批人唔想行去搭270A/鐵,唔信你去搭一次

係唔係代表旺角碌長深青沙去新東真係特快走線嚟?

leo_ku 發表於 2020-2-25 16:00

KW2523 發表於 2020-2-25 16:07

leo_ku 發表於 2020-2-25 16:00
我話最多人上,冇講過話無,咪亂塞字落我個囗度。

人地做晒客調太子旺角客都是得兩成左右,一樣靠深長荔 ...

我用270B旺角都有批客例子同你說明只要相對其他方法係吸引,走線唔係快一樣出現有客嘅情況,所以270B同286C冇可比性

你就話270B深長荔最多人搭,然後我誤解咗
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 九巴 286C 延長消息