天空之神 發表於 2020-7-15 19:48

FBI2 發表於 2020-7-15 19:44
已原則上通過測試,但需要額外申請文件,因為車型長過11米.

如無意外黎緊應該係大規模試路先會有一log 車上掛?

FBI2 發表於 2020-7-15 19:50

需要做多次車型訓練

Gary_B 發表於 2020-7-16 00:55

64K 咁多車長都有排train 啦

s20131417 發表於 2020-7-16 06:59

Gary_B 發表於 2020-7-16 00:55
64K 咁多車長都有排train 啦

64K成24架掛牌車,
都唔知卡佬有幾多係專行呢條線…

cx838 發表於 2020-7-16 12:00

現在都因為ATS退役,上掛左7部ATSE啦,仲有排玩先可以上掛E6M。到年底先換都可能夠時間

Eddie 發表於 2020-7-16 12:09

cx838 發表於 2020-7-16 12:00
現在都因為ATS退役,上掛左7部ATSE啦,仲有排玩先可以上掛E6M。到年底先換都可能夠時間 ...

其實唔介意64K行E400同短豬的確可以慢慢操,只係呢兩款車行64K都各有缺點

s20131417 發表於 2020-7-16 15:29

Eddie 發表於 2020-7-16 12:09
其實唔介意64K行E400同短豬的確可以慢慢操,只係呢兩款車行64K都各有缺點

重點係ASV性能不足以玩林錦嗰段1:8坡

AVBWU291 發表於 2020-7-16 15:36

s20131417 發表於 2020-7-16 15:29
重點係ASV性能不足以玩林錦嗰段1:8坡

加長返行車時間應該得,因為呢幾個月嚟每日都有唔少短豬行林錦(仲要係全日字軌),性能上可以上到1:8斜坡。

當然,我唔清楚行林錦嘅短豬有冇特別tune過,會唔會得部分短豬行到,其他嗰啲就唔得

FBI2 發表於 2020-7-16 16:06

紅公司將會為二十多部E6M加上樹擋,以及申請許可證

Eddie 發表於 2020-7-16 16:12

AVBWU291 發表於 2020-7-16 15:36
加長返行車時間應該得,因為呢幾個月嚟每日都有唔少短豬行林錦(仲要係全日字軌),性能上可以上到1:8斜 ...

其實92日日由蠔涌爬上壁屋都唔少野,都冇話ASV會行到打柴
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23
查看完整版本: 64K鬧缺車荒?!