s20131417 發表於 2020-7-20 18:47

樂仔〞 發表於 2020-7-19 11:55
如果架車唔係訂嘅時候個載客量同實際出牌個載客量差咁遠
我諗九巴都唔會嬲嬲豬撻訂
...

其實市面上仲有無一款兩軸車
標準載客量可以符合運吉要求??
(希望E400 MMC引入香港)

HR1377 發表於 2020-7-20 18:50

s20131417 發表於 2020-7-19 21:20
換晒12米車之後,
批E6M會點搞?

E6M甩91M可以俾91和103

384047x 發表於 2020-7-20 19:30

s20131417 發表於 2020-7-19 22:34
都要原本用緊ATSE嘅路線放車出嚟先得嘛…
(64K除外;L廠或需要其他廠抽調) ...

咁咪調 lol, 又唔係四間廠係唔同公司,有咩咁難呀?
你開呢個post個意大利全部答曬你啦,我都唔明仲有咩好問

s20131417 發表於 2020-7-20 20:41

384047x 發表於 2020-7-20 19:30
咁咪調 lol, 又唔係四間廠係唔同公司,有咩咁難呀?
你開呢個post個意大利全部答曬你啦,我都唔明仲有咩 ...

「個意大利」即係邊個??

AD118 發表於 2020-7-21 04:55

樓主問題已解決

s20131417 發表於 2020-7-23 09:47

AD118 發表於 2020-7-21 04:55
樓主問題已解決

係就話批咗,
但係好似話短期都上掛唔到64K…
(因為要等運吉出豁免許可 + 操線)

FBI2 發表於 2020-7-23 10:10

係就話批咗,
(因為要等運吉出豁免許可 + 操線) ...

而家又唔係急到冇短車用,等多一個月有乜所謂

AD118 發表於 2020-7-23 12:45

係就話批咗,
(因為要等運吉出豁免許可 + 操線) ...

隔離板話許可證出左,但要裝樹擋同操車先行得

toyl 發表於 2020-7-23 12:52

如果係未出牌果D係比64K,再申請禁區紙,計埋政府閉門工作下手續時間大大增加,再加上用車多,操車手都有排搞,等到101架E6M出齊牌之後先有機會開始上牌……

s20131417 發表於 2020-7-23 21:28

樹擋就易少少,
一個月內做晒都應該無問題;
但係操車就要耐少少…
應該要兩三個月先得?
頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30
查看完整版本: 64K鬧缺車荒?!