680X 發表於 2020-8-11 13:36

kay 發表於 2020-8-11 10:22
九龍城土瓜灣無左啟德機場其實都衰落好多年
而且早期機場關係,樓都唔起得高,需求相對又細左

其實真係有估過將來紅土有屯馬線加上需求唔夠而走回頭路變舊時 85C 九龍段走線再摺 85M
換居說話即係 85M 85X 合併

RH7685 發表於 2020-8-11 13:44

RH7685 發表於 2020-8-11 13:48

E500facelift 發表於 2020-8-11 13:51

leo_ku 發表於 2020-8-11 12:35
85AB就算把啦,我做咩企半個鐘吸廢氣? 85X又唔係密又慢。

保少陣鐵,同少d唱衰85系列la唔該,閣下唔好當自己代表所有紅土人同沙田馬鞍山人

RH7685 發表於 2020-8-11 13:51

leo_ku 發表於 2020-8-11 13:55

E500facelift 發表於 2020-8-11 13:58

xdxd 發表於 2020-8-11 13:06
講下路嘅線嘅話 其實應該取消3B 5C 5D 11K
2E 15 21 28 297 796X有啲危險
6C 11X 12A應該無事

297,796X:將軍澳往返紅土撘鐵要轉2次,或者有得做

2E,3B,5C,11K,21,28:服務黨鐵唔到既地方,但可能減班(白田、慈雲山、竹園、彩雲、樂華等)

5D,15:危危地,不過建議5D改行承啟道,至於15,或者得返唔想轉車既乘客

不過都建議11X,28,297改行下路、承啟道

leo_ku 發表於 2020-8-11 13:58

E500facelift 發表於 2020-8-11 13:59

680X 發表於 2020-8-11 13:36
其實真係有估過將來紅土有屯馬線加上需求唔夠而走回頭路變舊時 85C 九龍段走線再摺 85M
換居說話即係 85M ...

甘樣仲衰,85X,85M維持現況算la,最多咪將 85X延長到利安

RH7685 發表於 2020-8-11 14:09

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 新界東去土瓜灣南至紅磡只有85X是否太少選擇?