Sita1004-1017 發表於 2021-6-19 12:26

GU9338 發表於 2021-6-19 12:19
你想期望啲咩 ? 密到 58M 59M 既級數 ?

起碼去返以前既E33 唔疏過15分鐘 以前除咗夜晚之後入機場之外係未見過會咁疏

路程短左收費比例又貴咗但係服務仲比以前差

Anonymous 發表於 2021-6-19 12:36

Sita1004-1017 發表於 2021-6-19 12:26
起碼去返以前既E33 唔疏過15分鐘 以前除咗夜晚之後入機場之外係未見過會咁疏

路程短左收費比例又貴咗但 ...

最緊要離開東涌前坐滿咪得,開咁密坐唔滿咪又係嘥

東涌去蝴蝶屯碼點到近過去青衣市中心

Sita1004-1017 發表於 2021-6-19 12:44

Anonymous 發表於 2021-6-19 12:36
最緊要離開東涌前坐滿咪得,開咁密坐唔滿咪又係嘥

東涌去蝴蝶屯碼點到近過去青衣市中心 ...
屯碼係純住宅區 要去都去到屯市啦

表面睇係近嘅 但實際上淨係計車程去屯市同我搭地鐵出深水埗係一樣
咪即係好似E36A除咗屯市掠水之外同埋E43都一樣人哋主要去嘅地方佢就唔到 仲要30分鐘一班都唔知佢開嚟做乜,根本係想做爛條數再申請加價

Anonymous 發表於 2021-6-19 13:05

Sita1004-1017 發表於 2021-6-19 12:44
屯碼係純住宅區 要去都去到屯市啦

表面睇係近嘅 但實際上淨係計車程去屯市同我搭地鐵出深水埗係一樣

屯市固然多人去

以下內容可能會吹大左,但你可以諗下點解東涌人去外區會做啲咩,同東涌區缺乏啲咩設施。

去外區除左行街,仲可以買餸,課外活動等。而龍門路沿線有真係唔少呢類設施。而屯碼有郵政局有圖書館其實都差唔多等於半個市中心。

雖然話同滿足到需求仍有一大段距離,而且又真係冇咁屯市咁旺,不過一般買下餸咁又真係問題不大(註:未見過有人推住買餸車搭E33)

睇下東涌係咪會真係多人到加班

Sita1004-1017 發表於 2021-6-19 13:14

屯市固然多人去

以下內容可能會吹大左,但你可以諗下點解東涌人去外區會做啲咩,同東涌區缺乏啲咩設施。 ...
因為以前我都係住屯門,一般區內來講都係屯市、新墟多,碼頭嗰啲就通常都係附近嘅人去,同埋始終屯門比較舊啲同埋發展比較完善即使喺樓下附近社區設施配套係相對充足,淨係講良田建都有體育館游泳池郵局 又大把地方食嘢

唯獨係休閒就比較多人去兆山公園同屯門河,但係通常都係屯門人去多外區人就冇乜會去囉

不過龍運依家咁嘅服務水平真係唔怪得幾年前屯門區議員成日話要E33系Jill bill啦,E37主要住宅區25分鐘一班都算,E34B/E36都要開到25分鐘真係執咗佢啦,以前一向頻密嘅E34系依家比龍運淪落成E22A/E33P既款

thorchan 發表於 2021-6-19 13:50

屯市固然多人去

以下內容可能會吹大左,但你可以諗下點解東涌人去外區會做啲咩,同東涌區缺乏啲咩設施。 ...

買餸就唔會去屯門啦,楊屋道出哂名平靚正。
依家東涌入屯門的十居八九係為返工返學。東涌去屯門除咗VIP,就係去西北同大興區,次次到蝴蝶輕鐵站就成班走哂去轉輕鐵,一係轉小巴去北區。屯門南一帶係除咗附近一帶返學的學生之外,唔會太多人會喺過咗蝴蝶站之後的龍門路沿線落車。

E21A 發表於 2021-6-19 13:53

Sita1004-1017 發表於 2021-6-19 13:14
因為以前我都係住屯門,一般區內來講都係屯市、新墟多,碼頭嗰啲就通常都係附近嘅人去,同埋始終屯門比較 ...

E36/37佢應該預咗有批客會因為A線減價而過檔

Sita1004-1017 發表於 2021-6-19 14:25

無關,依家E34A/B都行25

無客既A車佢就加密去30 E車就繼續25趕客

10897106606 發表於 2021-6-19 14:27

都會,以E33為例,屯赤未開之前,有唔少人搭到去機場,但當屯赤開後A車大減價,而家搭E33到機場嘅人一般每車得返個位數人次

miklcct 發表於 2021-6-19 17:14

九巴網站N30已bug
頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: 龍運元朗線改路消息