ATSE40 發表於 2021-5-31 21:43

九巴建議取消 11 線及提升 5X 線至半全日服務

黃大仙區建議:https://www.districtcouncils.gov ... /TTC_UC2021_022.pdf

九巴及運輸署建議取消 11 線,現時 11 線日均人次約 7000 人。運輸署同時建議由 5C 線抽調資訊提升 5X 線至半全日服務,及專線小巴 25A 線更改走線及全日服務。

ATS131@45 發表於 2021-5-31 22:28

JX9097 發表於 2021-5-31 22:23
睇運吉寫法,11暫時唔係硬cut
不過唔「達標」都唔緊要,只需要
減班》趕客〉再陰乾》再趕客...

"視乎乘客需求的變化,本署會在屯馬線全面開通後約六個月落實上述方案。"
同硬cut冇乜分別...

kay 發表於 2021-5-31 21:46

5X同15X都係服務時間有限公司路線
但亦反映虧本時段巴士公司就唔想開

tina 發表於 2021-5-31 21:46

改快應該係叫最好解決方案。又唔會俾人話收車,又可以留到班人

FBI2 發表於 2021-5-31 21:47

係都唔殺5A

xdxd 發表於 2021-5-31 21:47

之前明明有版友講過11死唔去:L

ATS131@45 發表於 2021-5-31 21:48

11平均載客率(最繁忙半小時) 72%, 41一定冇, 即係可以即時殺 :victory::victory:

kay 發表於 2021-5-31 21:49

11一日載7千人
其實如果最繁忙一小時載客率有50%
點CUT?

ATS131@45 發表於 2021-5-31 21:52

kay 發表於 2021-5-31 21:49
11一日載7千人
其實如果最繁忙一小時載客率有50%
點CUT?

夾硬cut
迫人upgrade搭14

ATS131@45 發表於 2021-5-31 21:53

最不該係, 點解cut 11,唔拉14入九龍站?

kay 發表於 2021-5-31 21:54

ATS131@45 發表於 2021-5-31 21:52
夾硬cut
迫人upgrade搭14

11個情況似671
通車前人多,MTR亦吸引唔晒居民

不過唔排除規則改左
點名CUT,之後夾硬CUT
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴建議取消 11 線及提升 5X 線至半全日服務