dandanlam 發表於 2022-6-13 19:55

2076 發表於 2022-6-13 16:55
兩部車開唔到 45 分鐘一班,61P 走線一單應該要行 45 分鐘,連休息的話,一轉連休係 120 分鐘,所以 2 部 ...

66M改線已操車

teddybus 發表於 2022-6-13 20:03

12Lane 發表於 2022-6-13 19:54
悉隨尊便啦。
人地要A,你比B人,仲要人幫手支持B,呢類咁大愛嘅野留番比閣下享受啦。
...

我支持你嗌晒街坊街里齊齊迫爆3班61P喎,總之就加油啦!

12Lane 發表於 2022-6-13 20:06

teddybus 發表於 2022-6-13 20:03
我支持你嗌晒街坊街里齊齊迫爆3班61P喎,總之就加油啦!

小弟道行未夠,街坊都唔係想要三班61P,自問小弟難以叫人支持一樣唔係佢地想要嘅野,咁大愛嘅行為,留番比閣下做為佳。

teddybus 發表於 2022-6-13 20:41

12Lane 發表於 2022-6-13 20:06
小弟道行未夠,街坊都唔係想要三班61P,自問小弟難以叫人支持一樣唔係佢地想要嘅野,咁大愛嘅行為,留 ...

You sure?做咗街訪嘞?

teddybus 發表於 2022-6-13 20:46

樂仔〞 發表於 2022-6-13 14:24
根據早繁觀察 , 252 每班車大約有 6 - 7 個客轉 59M 60M 66M
1X - 2X 個轉 57M 58M 67M ...

嘿,人哋總之唔要同你班街客迫專巴,只愛村巴,可能set條村巴出到黃金海岸就回頭,佢哋都爭住要!

12Lane 發表於 2022-6-13 22:12

teddybus 發表於 2022-6-13 20:41
You sure?做咗街訪嘞?
駛咩街訪?人地爭取緊嘅野,標題大大條link識唔識自己㩒入去?
運吉比唔到,反正都要無奈接受,但講出現有批村巴制度有咩不公有咩問題,閣下又唔回應
由頭到尾單單打打,都係果句,你中意繼續,請隨便,我唔會再回應。
係邊個喺道人身攻擊,又大帝又醫院院友,小弟看在眼內,相信大家亦自有公論。

neoplan720p 發表於 2022-6-13 22:15

To be honest,掃管笏交通好差咩?
上繁已經有962S、252X出港島同東九,
點解一定要村巴先?
唔夠載既咪叫狗公屎水加班囉;

非繁你開邨巴,
一條村一條,
咁既人口,開到30分班出荃灣都偷笑啦。
咁不如直接叫252/K53加車加班好過。

neoplan720p 發表於 2022-6-13 22:15

補多句,咁高尚咁唔鍾意同其他人坐同一架車既,
咪坐的士、call uber、買私家車囉。
明明成個掃管笏既屋 / 人口都算集中,
非繁用一條巴士線密密做,送人去轉車站已經係最好;
繁時再好似而家咁加插直出線去港島 / 港島東 / 東九 / 西九,
其實已經好唔錯。

你話如果d村落四散,
難以用一條線去兜哂,
就話每條村自己整條村巴都叫合理。

12Lane 發表於 2022-6-13 22:22

補多句,咁高尚咁唔鍾意同其他人坐同一架車既,
咪坐的士、call uber、買私家車囉。 ...
何以見得村巴係 "高尚" 選擇?
人地爭取緊係全日路線出荃灣,自己出埋錢啦,又冇浪費公共巴士資源。
然後運吉唔收貨,用幾班車塞住人把口,咁樣出聲講都有問題?
好啦出到市區嘅紅VAN又唔比入啦,通宵寧願送兩班N252都唔肯開放比出面青公紅VAN入黎。
爭取過開放禁區,又唔比啦。
之前ANBUS試走灰色地帶入去,而家封殺埋啦。

有時真係唔係話一定要比,但唔好怪人地一直爭取囉。
都唔再講要延伸去批村巴準則係有幾搬龍門,同268M有幾厚此薄彼都費時講啦。

teddybus 發表於 2022-6-13 22:44

12Lane 發表於 2022-6-13 22:12
駛咩街訪?人地爭取緊嘅野,標題大大條link識唔識自己㩒入去?
運吉比唔到,反正都要無奈接受,但講出現有批 ...

原來街訪都唔做,一篇文就代表晒全掃管笏屋苑居民意願,真係同醫院區大帝所謂「街坊意見唔代表我」有得比。嗱,我話醫院區就唔係掃管笏,當然有人爭住入座我都唔阻佢嘅,呵呵
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18
查看完整版本: 居民申邨巴 運輸署開九巴 區議員斥無諮詢