proschebus 發表於 2022-6-19 15:57

想講吓菜街個問題,條街又窄又多車,又多巴士站,可唔可以將右轉亞皆老街嘅巴士線改行洗衣街

ricky 發表於 2022-6-19 16:26

eric278 發表於 2022-6-18 22:54
還有運輸署會考慮入標公司的轉乘網絡、和總站配套

以啟德計,城巴似稍為優勝。

樂仔〞 發表於 2022-6-19 17:22

proschebus 發表於 2022-6-19 15:57
想講吓菜街個問題,條街又窄又多車,又多巴士站,可唔可以將右轉亞皆老街嘅巴士線改行洗衣街 ...

菜街又窄又多車都快過行洗衣街至少 3 分

HG6729 發表於 2022-6-19 17:35

其實應該取消78X 79X 改由277X拉入皇后山 270D 皇后山-維港灣 兩線都係皇后山 聯和墟 祥華 塘坑 華明出去 起碼一條行觀塘道 一條行長沙灣道先似樣 屎水果兩條垃圾 開尼都晒氣

1320 發表於 2022-6-19 17:39

79X 太早收車, 旺角應該去到11點半都仲有車先似樣, 出市區都應該做到晚上7
反而78X 就太進取, 佢好去唔到APM 一帶, 真係唔睇好

asv98.kw131 發表於 2022-6-19 17:55

HG6729 發表於 2022-6-19 17:35
其實應該取消78X 79X 改由277X拉入皇后山 270D 皇后山-維港灣 兩線都係皇后山 聯和墟 祥華 塘坑 華明出去...

當沙頭角公路啲客死?而家有大約 40% - 50% 都係沙頭角公路嘔出嚟。

ricky 發表於 2022-6-19 20:41

asv98.kw131 發表於 2022-6-19 17:55
當沙頭角公路啲客死?而家有大約 40% - 50% 都係沙頭角公路嘔出嚟。

其實277A做到全日,比277X延長更優勝,拉到去沙頭角,但277A只停皇后山邨出面,唔入邨,變成造就78X先做全日。

天空之神 發表於 2022-6-19 21:07

ricky 發表於 2022-6-19 20:41
其實277A做到全日,比277X延長更優勝,拉到去沙頭角,但277A只停皇后山邨出面,唔入邨,變成造就78X先做 ...

咁可以全日食 78X 之後來回兜皇后山既

不過兩巴未來只有大鬥法

78X 插旗半全日,對家應該無哂運行

ricky 發表於 2022-6-19 21:10

1320 發表於 2022-6-19 17:39
79X 太早收車, 旺角應該去到11點半都仲有車先似樣, 出市區都應該做到晚上7
反而78X 就太進取, 佢好去唔到AP ...

APM一同六期可以行去巧明街站搭,係五期就大鑊啲

bennyho1004 發表於 2022-6-19 21:14

78x呢個走線完全要改番學277x走法落觀塘。上繁要等近麗港城個燈位,下繁就陪東隧線塞觀繞。啟德要入去都會用港鐵轉78A唔會慢慢倒轉行上大老山咁傻。仲有非繁行偉業街797已經知出事點解仲要行?
頁: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26
查看完整版本: 有立法會議員透露城巴計劃申請加強皇后山巴士服務