cx838 發表於 2022-8-21 14:25

以前由深水埗,旺角去康城,轉797係9.4,現在改線後加價至11.7,我就唔會再坐新巴了。以前出旺角都唔會坐佢,車費貴,服務差。兩線客量比797差旨日可待。這個價位和車程,一係就九巴,一係地底算啦

cx838 發表於 2022-8-21 14:32

其實296C都係時候加班,係旺角掛個大牌寫住,不經九龍灣商貿區有限度停站服務特快。原本296C和796C的車程是相差5分鐘左右,現在就係比793快和便宜,真係值得宣傳架。

sq285 發表於 2022-8-21 14:44

cx838 發表於 2022-8-21 14:25
以前由深水埗,旺角去康城,轉797係9.4,現在改線後加價至11.7,我就唔會再坐新巴了。以前出旺角都唔會坐佢 ...

98轉296C同296C轉98都係$8.8?

Citcalag 發表於 2022-8-21 14:45

sq285 發表於 2022-8-21 14:44
98轉296C同296C轉98都係$8.8?

喺將轉轉係

tommy14D 發表於 2022-8-21 14:57

KM8453 發表於 2022-8-21 13:33
第一日開紅盤,應該係代表居民餓左好耐,呢幾年,我淨係數到 214、290 / 290A、967X,唔計新區,都無乜線 ...

啱先坐完795X,25分鐘先由太子去到將轉,同796C差唔多

tommy14D 發表於 2022-8-21 15:00

將軍澳特快 發表於 2022-8-21 12:17
想睇埋795X數據, 想知旺角客有冇轉落795X
1330太子本人上車,上咗五個
上層大約十幾個客倒
然後後三站total上得1個客,其後已經執796P客,1355到將轉落七個客
795X去程去埋太子就好

cx838 發表於 2022-8-21 15:53

tommy14D 發表於 2022-8-21 14:57
啱先坐完795X,25分鐘先由太子去到將轉,同796C差唔多

所以咪話冇吸引力囉。車費貴左,車程冇慳。如果繁忙時間,車程比行亞皆老街長好多,都唔知邊個唸出嚟的路線

將軍澳特快 發表於 2022-8-21 15:56

cx838 發表於 2022-8-21 14:32
其實296C都係時候加班,係旺角掛個大牌寫住,不經九龍灣商貿區有限度停站服務特快。原本296C和796C的車程是 ...
直接開298C全日深長荔旺真特快仲好啦😂

將軍澳特快 發表於 2022-8-21 15:57

tommy14D 發表於 2022-8-21 15:00
1330太子本人上車,上咗五個
上層大約十幾個客倒
然後後三站total上得1個客,其後已經執796P客,1355到將 ...

似乎倒落地底更多🙈

M722 發表於 2022-8-21 15:58

陳太 發表於 2022-8-21 13:05
797唔載空邊有借口改線...

797應該要更改路線:

將工>康城>百勝角>清水灣半島>將轉>觀塘碼頭>將轉>百勝角>將工。

主打轉乘客。
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 793客量報告 (最新更新:20221120 - #830)