Citcalag 發表於 2022-8-21 23:49

2350 796R TP1175 企15人左右抵達調景嶺站,落約卅個
2351 793 蘇屋方向 UK3851 +3/4
2353 795X 清水灣半島方向 UH488 -2/1

準備等793尾五車返康城,會再更新,後補
0012更新

路線新巴793
車隊編號5816
統計日期2022/08/21

時間上客量落客量車上總客量
調景嶺站23:573816
健明邨23:580016
唐明苑23:590511
唐明街公園00:00056
佛教志蓮小學00:01015
寶盈花園00:04005
播道書院00:06023
蓬萊路00:09021
百勝角00:10001
峻瀅00:11001
Mega Plus數據中心00:11010

932gz6061 發表於 2022-8-22 00:09

笑死我,睇一日客量就知D客落晒地底,唔知如果793係厹做仲係唔係落晒地底呢

星期日條數793一定唔差,聽日都未開始就講定?

795X仲未認真做旺角去美孚推廣,做左應該唔錯

冇推廣情況下已經有人識係旺角上車去美孚了,講緊12分鐘內就到

當然終極睇都係聽日上下繁塞車盛況

sq285 發表於 2022-8-22 00:19

932gz6061 發表於 2022-8-22 00:09
笑死我,睇一日客量就知D客落晒地底,唔知如果793係厹做仲係唔係落晒地底呢

星期日條數793一定唔差,聽日 ...

一路都講緊值唔值得倒十部八部車
去做一啲未知有幾多嘅客
搵到嘅新客夠唔夠cover成本

同埋美孚有人等63X係因為同其他南行線同站
想坐795X去旺角但寧寧舍舍停西行線
邊個會專心等?
當然北行食到幾多客專等795X去美孚真係好難估
尤其當長沙灣道要站站停嗰陣

932gz6061 發表於 2022-8-22 00:24

sq285 發表於 2022-8-22 00:19
一路都講緊值唔值得倒十部八部車
去做一啲未知有幾多嘅客
搵到嘅新客夠唔夠cover成本

我講795X去美孚嘅客梗係講北行啦,邊個會南行咁好心去坐?仲要記得佢個8.2分段?

講緊呢條小數應該唔錯,我完全冇講過呢個重組值10架車,我都冇好支持呢個重組

係得795X順向值得期待,但如果聽日"老母區"真係好差咁咪兩條一齊收檔囉

ksmbh 發表於 2022-8-22 00:25

我搭個班793入將軍澳
九龍灣冇上冇落
但九龍灣今日好旺
110都有條龍等車
上安泰個部小巴一部都清唔曬堆客

ricky 發表於 2022-8-22 00:29

ksmbh 發表於 2022-8-22 00:25
我搭個班793入將軍澳
九龍灣冇上冇落
但九龍灣今日好旺

應該好多乘客唔知793係乜,唔敢上。

herman15hk 發表於 2022-8-22 01:32

tamabaron 發表於 2022-8-22 00:00
常悅道其實仲有一班小巴客,其實班人想放棄110好耐,什至之前等最後的士見都唔少

其實舊796c 旺角客不嬲 ...
等過一次45分鐘都上唔到110/A之後去Megabox都係的士見...

110A最勁試過一部車行,車長自已喺站牌貼告示「今天只有一部車行」

avianwind 發表於 2022-8-22 06:59

過往796E早上都要成個鐘先到九龍城

變左793應該都係差不多

我是地球人 發表於 2022-8-22 07:02

以下係今日0530班793客量:

康城前0上落,將隧前無人落車
領都0533 3
首都0535 1
百勝 0536 PASS
清半 0539 3
怡明 0540 PASS
播道 0541 2
天晉 0542 2
(十字路口同康城0530 290X擦身而過)
澳站 0543 2
天主 0544 PASS
調站 0548 6,當中曬證1個,有班人唔知排咩
彩貴 0549 4
健明 0550 4,有班人唔知排咩
將隧 0555 1 落1
常悅 0600 0 落1
臨華 0601 PASS
麗晶 0604 PASS
彩頤 0605 1 0
譽港 0606 0 落2

車長速度:車手
燈位時間:幾順

朝早班客好多明顯唔知796C已死

ricky 發表於 2022-8-22 07:57

我是地球人 發表於 2022-8-22 07:02
以下係今日0530班793客量:

康城前0上落,將隧前無人落車

半粒鐘由康城去到新蒲崗,好快手。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: 793客量報告 (最新更新:20221120 - #830)