.KD.8283. 發表於 2022-9-26 14:31

GA6749 發表於 2022-9-26 14:09
3/10 正式開辦,彩明 - 石門 90、康盛 - 烏溪沙 97
全程$8.5,平日0730、1800兩邊一齊開

8.5全程?
貴85m兩毫已經入到將軍澳?:o

toyl 發表於 2022-9-26 14:34

.KD.8283. 發表於 2022-9-26 14:31
8.5全程?
貴85m兩毫已經入到將軍澳?

好奇?當年290同98C差價都係咁上下,如果唔係點夠競爭力搶標成功?

JX9097 發表於 2022-9-26 14:35

3/10 正式開辦,彩明 - 石門 90、康盛 - 烏溪沙 97

最終又變番繁時限定?玩夠未......

繁時限定...九巴真係可以慳啲:handshake
假日大老山轉乘需求繼續ignore:L
新巴又唔使擔心798:victory:

JX9097 發表於 2022-9-26 14:37

toyl 發表於 2022-9-26 14:34
好奇?當年290同98C差價都係咁上下,如果唔係點夠競爭力搶標成功?

我寧願佢收$13.5開全日
依家收$8.5,幾乎可以肯定九巴唔會做大佢
即係將軍澳大老山轉乘只會永遠落空

0q9w8e 發表於 2022-9-26 14:44

如果屎中富蝶油塘
你求神拜佛佢開半全日

JX9097 發表於 2022-9-26 14:47

0q9w8e 發表於 2022-9-26 14:44
如果屎中富蝶油塘
你求神拜佛佢開半全日

城巴中富蝶油塘都冇用
90/ 97都唔經觀塘
城巴推班客轉798/ E22A/ A29都唔算吸引
(尤其是機場related路線唔密)

Snoopy@FB8617 發表於 2022-9-26 14:47

如果真係收$8.5既
都可以係轉乘金額上面入手去拉高返個票價
不過都真係幾shocking;P

JX9097 發表於 2022-9-26 14:49

Snoopy@FB8617 發表於 2022-9-26 14:47
如果真係收$8.5既
都可以係轉乘金額上面入手去拉高返個票價
不過都真係幾shocking

係...大老山本身都係補貴嗰程車資但本身條線平成咁...好難回本

li1872903 發表於 2022-9-26 15:30

JX9097 發表於 2022-9-26 14:35
最終又變番繁時限定?玩夠未......

繁時限定...九巴真係可以慳啲

一日開兩班不如唔好開 仲要搞足幾年又招標又剩點知得個吉

sq285 發表於 2022-9-26 15:32

馬鞍山計,去將軍澳平過觀塘係咩玩法?
頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21
查看完整版本: 九巴將馬線服務安排