ricky 發表於 2022-10-28 12:08

castanopsis 發表於 2022-10-28 03:04
成件事搞成咁,運輸署絕對需要問責
但你話唔關九巴事,就真係講唔過去
本身九巴網絡範圍係有辦法俾到半全 ...
930/930X霸晒成個荃灣市中心至下葵涌最旺嘅地段,九巴最大機會做到全日就係936,嗰度真正無城巴搶地盤。

932gz6061 發表於 2022-10-28 12:40

ricky 發表於 2022-10-28 12:08
930/930X霸晒成個荃灣市中心至下葵涌最旺嘅地段,九巴最大機會做到全日就係936,嗰度真正無城巴搶地盤。
...

叫厹番去收檔啦,頭站海盈都做得出,佢真係做北葵咩?

有心做就936華員走,一係做大935啦

932gz6061 發表於 2022-10-28 12:48

唔該某D版友講到厹拉唔到934A好慘先,15年開線,17年加得個2班,人地930X敢開半日,到全日足足一年時間

厹係訓左唔記得934A呢條線?佢撞好多930X咩?又唔係,定又運吉逼害厹?

ricky 發表於 2022-10-28 15:02

932gz6061 發表於 2022-10-28 12:40

935做全日,都要顧及梨木樹至石圍角,咁咪又係936。

dominic023 發表於 2022-10-28 15:09

932gz6061 發表於 2022-10-28 12:48
唔該某D版友講到厹拉唔到934A好慘先,15年開線,17年加得個2班,人地930X敢開半日,到全日足足一年時間

厹 ...

其實934A撞黨鐵客源多過930X,由荃威到德士古道。

講笑:荃景圍一早已俾九巴趕到大部分客落地底,搶荃景圍客即係搶港鐵客,運輸署緊係不了!

Tobychow 發表於 2022-10-28 20:18

clivetock 發表於 2022-10-28 22:34

最近下繁搭過幾次936,海盈冇人落但次次都有幾丁友上,唔知點解

ricky 發表於 2022-10-28 22:42

Tobychow 發表於 2022-10-28 20:18
點解唔做埋大窩口先?

可以,一係停青山公路大窩口站,一係停德士古道尚文苑

Tobychow 發表於 2022-10-29 07:07

castanopsis 發表於 2022-10-29 07:25

ricky 發表於 2022-10-28 11:10
有無人諗過麗城開、兜荃景圍、綠楊再直出?

太遲啦,934已經半全日咗
西約搭慣快車,又點會同你兜荃景圍?
如果講九巴個system,宜家唯一可以做既,係直接拉934上荃景圍
但走線真係樣衰到無譜

如果城巴個system
上面講930B全日,930行葵涌道青公,做銅鑼灣特快
新930可以拉上荃景圍,至少時間合理而唔會對934A構成太大幅度既重疊

頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24
查看完整版本: 城巴930X客量報告 [或可反映為何930客量跌]