hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) [自己地方自己救] 930 上班時間瘋狂再脫班, 5 月篇 ...
開啟左側

[經歷分享/報告] [自己地方自己救] 930 上班時間瘋狂再脫班, 5 月篇

JU2541 發表於 2016-5-10 20:09 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

真係講到悶..
開場白唔講, 講得多都口臭
區議員選出黎冇乜用, 唔知做乜 _

前文
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... &extra=page%3D1
承上文
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... 5223&extra=page%3D5

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... 0966&extra=page%3D2

5 月開始左 10 日, 同一班次及另一班次又冇左

在一輪投訴後, 姣婆都係守唔到寡
7/5/2016 星期六
荃灣開出, 07:25, 07:40 係冇左
差 D 又有乘客開片

今日 10/5/2016 星期二 同一班次再冇左,
涉及路線 / 班次: 930 平日 07:55 愉景新城開出班次
地點: 中途站葵涌商場
幾年內慣例, 到站時間為 0812-0818 (多數 08:15)

今日由 08:00 等到 08:40.. 40 分鐘
冇人搵救車...冇人搵幫手...愉城有站長既話肯定食緊_ ,
只係比當年 33A 脫班症班次 45 分鐘少 5 分鐘...

港島交通唔太比平時差,
區內線 43/313 又正常喎
313 一方向都左 9 部, 醫院方向都左 11 部, 43 兩方向都左 3 部

涉及脫班日子, 葵興開始留後, 其中7/5/2016 有 70 人上唔到車要再等 15 分鐘,
與 930 相近路線九巴 43, 小巴 313
班次大致與平日相同

歡迎推上報, 願提供 10 月到依家甩班紀錄

人一九,腦便殘
238X 發表於 2016-5-10 20:26 | 顯示全部樓層
其實俾夠證據就唔怕佢唔認

俾啲錢請五六個無業遊民,搵一個月,朝朝 7-9 攞住攝影機喺愉城、滿樂、名逸居、大窩口同新區長捕 930 情況,你慌城巴唔跪低?
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
HY1012 發表於 2016-5-10 20:40 | 顯示全部樓層
講都唔係講今日啦
紅雨加早上屯門皇珠路有意外,出廠用多了時間。
實有原因耍你
kmb71k 發表於 2016-5-10 21:55 | 顯示全部樓層

即係你根本只係想博有記者睇到你個post然後幫你推上報再跟進, 連去運輸署/城巴投訴都慳番...

以上回應,是否可行?是否合適?
 樓主| JU2541 發表於 2016-5-10 22:39 | 顯示全部樓層
kmb71k 發表於 2016-5-10 21:55
即係你根本只係想博有記者睇到你個post然後幫你推上報再跟進, 連去運輸署/城巴投訴都慳番...

...

每一次都有去投訴
但依家照係甩

人一九,腦便殘
 樓主| JU2541 發表於 2016-5-10 22:43 | 顯示全部樓層
HY1012 發表於 2016-5-10 20:40
講都唔係講今日啦
紅雨加早上屯門皇珠路有意外,出廠用多了時間。
實有原因耍你

睇下 930X 正唔正常咪知囉

今日當住講緊通
7/5 呢?

人一九,腦便殘
HN745 發表於 2016-5-10 22:47 | 顯示全部樓層

城巴夠竟當唔當葵涌村班人係人...
(如果起到身既話...我都想試下7點幾落愉城睇下930有冇甩班,定拉左班車做930X
238X 發表於 2016-5-10 22:57 | 顯示全部樓層

隔離帖先踢爆 102 都減班,好心城巴就老老實實減 930 班啦

唔肯做,就要認,無謂死雞撐飯蓋

回樓上:你俾唔夠生意佢做,佢唔當你係人唔奇,
但唔該佢理直氣壯啲,佢而家咁做其實係同自己過唔去

評分

參與人數 2HugeC +10 收起 理由
HN745 + 5 多謝分享
RobynnNKendyFan + 5 英雄所見略同

查看全部評分

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
jx6215 發表於 2016-5-11 01:19 | 顯示全部樓層
238X 發表於 2016-5-10 22:57
隔離帖先踢爆 102 都減班,好心城巴就老老實實減 930 班啦

唔肯做,就要認,無謂死雞撐飯蓋

我覺得要佢老實咁書面回覆
「其實930既車冇少到
出唔到/遲到果架係930X 借黎用住先」依句好難...

家下玩到十個煲 只拎六個蓋出黎用
點踢黎踢去都唔會救到

kmb兄 發表於 2016-5-11 04:00 | 顯示全部樓層