tomyipkm 發表於 2021-2-24 13:36

其實63X往洪水橋方向改行西九龍公路,既然不停美孚同葵涌交匯處,點解唔進取少少行埋長青隧道、汀九橋才落屯公,而要落返荃灣路至上屯公呢?

ViviTse 發表於 2021-2-24 13:41

如果有屯門—元朗區內線、繁時去將軍澳工業邨嘅線就好啦:'(

LN9267 發表於 2021-2-24 13:46

龍運開E37C明顯追著城巴打,城巴連少許接駁錢也賺不到。

SE7378 發表於 2021-2-24 13:47

62X 拉去兆康南係有機會搞到後段乘客繁時上唔到車,
不過佢哋出屯轉仲有 60M 60X 61X,影響未必咁大,
反而屯市嗰邊無咗全日尾站車出東九應該值得留意。

960/961 分支拉去銅記天后,九巴終於出手搶返對家客啦,
不過屯門通宵過海依然都係天水圍價善巴為主,N960 都係得兩班。

南昌站轉車麻煩嘅情況下,63X 做埋大角咀返屯門係 good job,
不過問題就輪到美孚肯唔肯放走雙向旺角特快啦 ⋯⋯

62X 258P 一齊做彩景出東九,係咪真係有咁多客呢?
定係打算為未來洪水橋發展鋪路,第日放生 258P 洪福直出?

s121424 發表於 2021-2-24 13:48

Kj2052 發表於 2021-2-24 13:29
銅鑼灣無位擺je
有位已經晨早拉咗過去

Cut曬堆南區頽線, 摩頓台咪大把位
係班南區大帝死要巴士線自己又搭鐵

053h4 發表於 2021-2-24 13:50

m_rd08 發表於 2021-2-24 13:50

不過安友出屯轉仲有 60M 60X 61X,影響未必咁大,
反而 ...

唔緊要啦,N969同N960都只係差4毫;P
雖然月票的話唔止

不過改完又唔知又走幾多客姐
(雖然佢聲稱多左客)

有D唔明,既然都N車,應該冇quota問題但又唔拉埋去銅鑼灣

GG8766 發表於 2021-2-24 13:50

既然改得 258X 行機隧不如加停埋歐化

GU9338 發表於 2021-2-24 13:50

不過安友出屯轉仲有 60M 60X 61X,影響未必咁大,
反而 ...

960 已經朝五晚一咁開
淨低俾 N969 既時段基本上都似豬頭骨多
九記仲係有絕對優勢

佢開條全晚 N960 然後最後變咗 N373 2.0 就無謂啦

LN9267 發表於 2021-2-24 13:52

GU9338 發表於 2021-2-24 13:50
960 已經朝五晚一咁開
淨低俾 N969 既時段基本上都似豬頭骨多
九記仲係有絕對優勢

九巴也算是這樣,不是開N360,不過我覺得屯門區議員會要求全晚也有服務。
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 2021-2022-年度屯門區巴士路線計劃 (全套文件)