arfung 發表於 2021-2-24 14:03

Snoopy@FB8617 發表於 2021-2-24 13:34
咁我覺得咁改都okay既
不過本身希望63X可以再改快
大角咀客量都唔錯既

我也贊成63X改快。
不過留名睇美孚「強烈反對」,還記得當年第一次提出63X skip 美孚,佢地拉曬banner抗議。

EvilKo 發表於 2021-2-24 14:19

s121424 發表於 2021-2-24 13:48
Cut曬堆南區頽線, 摩頓台咪大把位
係班南區大帝死要巴士線自己又搭鐵

你試下閒日下晝去希慎開大聲公要求取消南區廢線
睇吓會唔會被人打死 :D

jpoon 發表於 2021-2-24 14:22

某人: B2X變特慢綫應該要改編號:lol

正經: 261X唔駛兜元朗係好事,應該可以提升客量吧

boco1211 發表於 2021-2-24 14:35

留意到962系列無搞到下繁銅鑼灣特快,淨係搞X962/962G,隨時下年960開銅鑼灣下繁直入屯門特快,同埋隨時下年960上繁主線減班,換特別線全數大幅加班

neoplan720p 發表於 2021-2-24 14:37

SE7378 發表於 2021-2-24 13:47
62X 拉去兆康南係有機會搞到後段乘客繁時上唔到車,
不過佢哋出屯轉仲有 60M 60X 61X,影響未必咁大,
反而 ...

咁唔係應該繁時做大258A同267X,條258P直接收工咩?

chanvito 發表於 2021-2-24 14:53

261X星期六、日cut到得番上下繁來回各一班

Snoopy@FB8617 發表於 2021-2-24 14:56

arfung 發表於 2021-2-24 14:03
我也贊成63X改快。
不過留名睇美孚「強烈反對」,還記得當年第一次提出63X skip 美孚,佢地拉曬banner抗 ...

lee到都有板友強烈反對啦;P

0q9w8e 發表於 2021-2-24 15:03

GU9338 發表於 2021-2-24 13:50
960 已經朝五晚一咁開
淨低俾 N969 既時段基本上都似豬頭骨多
九記仲係有絕對優勢

條N960停屯公三站爭飯食做乜
富泰 景峰 54區又唔做

bestwishes706 發表於 2021-2-24 15:03

LN9267 發表於 2021-2-24 13:32
掃管笏交通改善了,議員也應該很開心。

N969那裡我估計天水圍會反對,畢竟之前改路線引起天水圍議員強烈不 ...

屯市終於有通宵過海西隧巴出港島,旨意九巴真係蚊都瞓
隔咗成五年幾,希望可以快啲實施,方便屯門居民:$

ky927 發表於 2021-2-24 15:04

其實62X反而可以同258AP合併。上繁照拆3條,係非繁62X拉入洪水橋
960/961所有灣仔北支線搬哂銅鑼灣.......咁又唔計quota?係就係方便大眾,但我都會懷疑個quota制係點。

咁拉得960CPS/961PS,咁978呢?982X/985呢?

N960開一班,咁呢班又可以行西隧唔洗行紅隧?XDDD

N969來回行哂屯公,其實又點解N969可以行西隧,N368就行紅隧

XDDDD

Anyway;其實大部分都德政黎嘅

276c拉得祥華,其實276ABP是旦一條拉過去好啲囉
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 2021-2022-年度屯門區巴士路線計劃 (全套文件)