FBI2 發表於 2021-6-23 14:20

聽運輸署講,會延遲延遲62X尾車時間至與259D相若。

kmb63x 發表於 2021-6-23 14:31

咁就好, 每個小區都應有條尾車開一點的市區線守尾門做最後轉車258D尾車0030, 62X尾車0050, 259D 0040 0100, 協同效應

以259D平時尾車1點9返到屯市, 62X返到屯市時間相約

andy92 發表於 2021-6-23 14:37

kmb63x 發表於 2021-6-23 14:31
咁就好, 每個小區都應有條尾車開一點的市區線守尾門做最後轉車258D尾車0030, 62X尾車0050, 259D 0040 010 ...仲有 260X, 960 0100

如果係咁,67X 都應該開多班 0100

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-23 14:49

會唔會係62X尾車各加對開一班算數?兆康南開11:50pm?
油塘開1am?
:lol

kmb63x 發表於 2021-6-23 14:51

andy92 發表於 2021-6-23 14:37
仲有 260X, 960 0100

如果係咁,67X 都應該開多班 0100

同意, N260又覆蓋唔到富泰全個屯門剩返富泰藍地尾車960/260X/259D無車駁返去

LN9267 發表於 2021-6-23 15:35

https://www.facebook.com/102924944447959/posts/556903002383482/?d=n

VIP區議員終於正式提出反對,這場好戲好看了。

FBI2 發表於 2021-6-23 16:07

LN9267 發表於 2021-6-23 15:35
https://www.facebook.com/102924944447959/posts/556903002383482/?d=n

VIP區議員終於正式提出反對,這場 ...

都冇野既,其他議員支持已經ok

lsc04d11 發表於 2021-6-23 16:54

我反而好想知呀議員唔想62X同259D綑綁處理係咩事?同埋朝早9點前鯉魚門開都用62P名義而唔去兆康咪冇乜事囉

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-23 17:19

lsc04d11 發表於 2021-6-23 16:54
我反而好想知呀議員唔想62X同259D綑綁處理係咩事?同埋朝早9點前鯉魚門開都用62P名義而唔去兆康咪冇乜 ...

講到尾都係想唔延長下全日兼加班

arfung 發表於 2021-6-23 17:37

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-23 17:19
講到尾都係想唔延長下全日兼加班

以全個屯門角度來看,非繁有62X服務兼停屯轉,即是東九往返會多左車。
(估計部份62X蛇車字軌轉正字軌)
碼頭方面,班次略減但改為直出。
東北方面,由轉車變經VIP區既直車,多左選擇。

從VIP區角度看,繁時繼續有62X(P),62P安排應該有位坐機會和現在相若。
非繁就由搭259D反方向轉番做62X方向上落,不介意屯轉駁腳,總班次同樣有增加。

點睇正路係全屯門大致都受益。
為何要大肆反對?
頁: 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32
查看完整版本: 2021-22 RPP 九巴62X、259D修訂方案