天空之神 發表於 2021-6-16 22:01

paul2357paul 發表於 2021-6-13 16:43
跟住下午仲要有時黎個塞皇珠路東行
唔同A33X機場方向係唔受塞皇珠路東行影響
...

九巴 66 同 A33X 幾時一齊出現過?

arfung 發表於 2021-6-17 10:46

lsc04d11 發表於 2021-6-13 20:15
我相信當年加經安友年代兜雅都一定耗時過兜安友豐景園

同埋當年梗係恃住要去葵涌就要搭佢而且仲要收 ...

那些年的雅都圈直頭是黑洞來的,燈位不順又易擠塞。66/66M要繞經的年代,真的有聽說過有大興客嫌耐而會去山景搭57M或建生搭58系列。

記得N年前仲有新發村時,經新墟的巴士線都唔駛兜到雅都果邊咁遠,但d路改一改下就越駛越入…後來有d線仲加埋站。

樂仔〞 發表於 2021-6-17 20:17

那些年的雅都圈直頭是黑洞來的,燈位不順又易擠塞。66/66M要繞經的年代,真的有聽說過有大興客嫌耐而會去 ...

咁因為以前杯渡路唔比右轉屯門鄉事會路去市中心,先至要兜到入雅都啫
回程有 58M 960 近近地比客去到咪直頭停新發站就算

Anonymous 發表於 2021-6-17 21:28

那些年的雅都圈直頭是黑洞來的,燈位不順又易擠塞。66/66M要繞經的年代,真的有聽說過有大興客嫌耐而會去 ...

個人認為M線應該孭翻起兜入某啲屋苑/小區嘅呢個責任
如果蔡意橋係雙程行車兼12米車可以行走自如嘅話,66M條走線就容易理順得多,行新墟亦唔係咁黑洞

新墟都算人口集中同旺,但屯公車只做到一半,市區方向去紅橋定屯仁街等車都唔方便

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-17 21:41

Anonymous 發表於 2021-6-17 21:28
個人認為M線應該孭翻起兜入某啲屋苑/小區嘅呢個責任
如果蔡意橋係雙程行車兼12米車可以行走自如嘅話,66M ...

66/66M/961經雅都年代,早繁條龍都可以有30+人
唔係冇客,但兜埋去真係耐,而又有太多替代(不過要行多啲)

HG6729 發表於 2021-6-17 22:49

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-17 21:41
唔係冇客,但兜埋去真係耐,而又有太多替代(不過要行多啲 ...

雅都係冇車不過兜入去係晒時間

arfung 發表於 2021-6-18 10:08

唔係冇客,但兜埋去真係耐,而又有太多替代(不過要行多啲 ...

現在雅都得番港鐵巴士,不知果邊d街坊要出市區會否大部份去曬西鐵?
還是會去紅橋?屯仁街?新圍仔?屯門站搭巴士?(尷尬在話遠唔遠話近又唔近…)

的確,以前66系入雅都所耗的時間真的不少…印象中10分8分鐘走唔甩?

記得起西鐵/建安橋架空時,506轉用巴士行,一段時間都停雅都,走法是杯渡路東行左轉屯公北行,然後在紅橋油站前小路轉番入鄉事會路南行。
好似這樣走線一般情況下仲比66系走線會快一些。

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-18 12:38

arfung 發表於 2021-6-18 10:08
現在雅都得番港鐵巴士,不知果邊d街坊要出市區會否大部份去曬西鐵?
還是會去紅橋?屯仁街?新圍仔?屯門站搭 ...
相信都係搭鐵多,最多加埋屯門站60M/263/961
回程就可以加埋新墟街市58M/58X/63X/68A/260X/960
利申:9估

LN9267 發表於 2021-6-22 18:25

https://www.facebook.com/102924944447959/posts/556230429117406/?d=n

有區議員整合了有關方案,相信他的立場是反對的,改動應該凍過水。

neoplan720p 發表於 2021-6-22 18:30

LN9267 發表於 2021-6-22 18:25
https://www.facebook.com/102924944447959/posts/556230429117406/?d=n

有區議員整合了有關方案,相信他 ...

佢自己幅圖都錯啦。
258P根本係現有服務,
都唔係新服務。

再講啦,有咩咁亂?
上繁就係258P + 62P,
非繁就係62X,
下繁就係62X + 258P。

有咩咁困難?
係咪有讀寫障礙?
頁: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32
查看完整版本: 2021-22 RPP 九巴62X、259D修訂方案