Rogerlhm98 發表於 2022-2-22 23:03

前排講過話其實半山越黎越郁唔到果條係12,而越黎越有可能比人搞嘅反而係12M,結果真係成真。
但如果講緊12係平日非繁/六日公眾假期係完全取代到12M的話,咁13全日延長去金鐘,同12完全overlap嘅目的係咩?係咪可以循環化13等大會堂班客唔洗行呢?
仲有11/25果度,其實係咪想長遠拉一條上荷李活道食埋26?如果唔係睇唔透拉一拉去上環嘅目的。。。

nwfb1001 發表於 2022-2-22 23:10

edhong 發表於 2022-2-22 19:22
25又回歸電車路喇,當年改所謂特快其實有乜好處,無客輕磅啲,車長舒服啲? ...

當年改快唔係因為18縮時,「補償」炮台山出灣北?

而家冇客改返入電車路,又可以upgrade 25A班客上25 ;P

kay 發表於 2022-2-22 23:13

Rogerlhm98 發表於 2022-2-22 23:03
前排講過話其實半山越黎越郁唔到果條係12,而越黎越有可能比人搞嘅反而係12M,結果真係成真。
但如果講緊12 ...

今次突破在放棄半條西摩道另外碼頭開車
先經金鐘再返中環上山
車程應該耐左
但碼頭有客12就唔會咁慘情

不過有人丙為左半條西摩道
就行衛城道落再屈上去
但如果直行又補唔到
今次都叫西摩道客行多幾步

hkitalk.media 發表於 2022-2-22 23:14

概括

hkitalk.media 發表於 2022-2-22 23:16

hkitalk.media 發表於 2022-2-22 23:17

12, 12M, 13

hkitalk.media 發表於 2022-2-22 23:17

23X

hkitalk.media 發表於 2022-2-22 23:18

hkitalk.media 發表於 2022-2-22 23:20

30X

koneotis 發表於 2022-2-22 23:20

但如果講緊12 ...

11/25又唔使諗到咁複雜,所謂“上環”只不過係去到永安中心,同603走線一樣,我覺得真係單純避塞車

至於13而家旭龢道已經即捕即解,點都要係山下面揾個總站泊車,但我都唔係好明點解要拉去金鐘;P
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: 22-23中西區RPP