0q9w8e 發表於 2020-7-25 18:53

dominic023 發表於 2020-7-25 18:08
仲可以成全九巴upgrade 33A客上30X~
至於九巴話全日有100人(佔全程10%客)係如心上,有幾水份就唔知,但我每 ...

得一千人會唔會同疫情有關?

0q9w8e 發表於 2020-7-25 18:54

SE7378 發表於 2020-7-25 18:04
30X 改行楊屋道?正好滿足咗某部分人對 238X 長期嘅願望。
但如心每日都係得 100 人上車,證明西站都唔鍾意 ...

同鐵打到正做乜

0q9w8e 發表於 2020-7-25 18:57

1234567 發表於 2020-7-25 18:32
唔好意思 講得唔清楚 我想說是234X夠唔夠載下繁柴灣角嘅返工客出九龍

佢咪話唔夠載咪加234X班

3ASV174 發表於 2020-7-25 19:11

其實 30x 再改係想點先
如果佢行楊屋道仲係諗住食全城匯同海之戀,佢可以慳 d,呢班客唔會上 30x 啦

衰 d 講如心上 30x 既人,其實未改道前可能本身都係大河道上車
至於有版友話行楊屋道吸 33A 客,前提係有人真係搭 33A 出九龍,當然未至於係無既,但我唔認為有常客會咁做
至於話行沙咀道……見到堆燈同車已經唔開胃,
行沙咀道既話,荃景圍上車仲慘過上 30,入埋去荃景圍應該會放棄呢條線

HR1377 發表於 2020-7-25 19:15

將238X延長去荃灣西站,經楊屋道、海濱總站上荃青交匯處改善客量

繁時出九龍方向最多分拆兩條線,一條不經海濱,另一條海濱開出

1234567 發表於 2020-7-25 19:17

0q9w8e 發表於 2020-7-25 18:57
佢咪話唔夠載咪加234X班

我係唔明點樣開234P回程 應該很多入荃灣嘅返工客都係住深長茘 開旺角特快好似對清客幫助不大

shakugan2005 發表於 2020-7-25 19:53

1234567 發表於 2020-7-25 19:17
我係唔明點樣開234P回程 應該很多入荃灣嘅返工客都係住深長茘 開旺角特快好似對清客幫助不大 ...
很多入荃灣返工既客係住係屯門元朗, 荃灣本區都唔少人想當區就業但都要出返深長荔D工廈

ATENU135 發表於 2020-7-25 19:53

行沙咀道係對客量嚟講最好 因為citywalk 2 同爵悅庭都可以搭238X,30X行沙咀道係可以cover番多啲客

天空之神 發表於 2020-7-25 20:17

leo_ku 發表於 2020-7-25 18:41
荃景圍人自己都唔要30X 改快,有咩好講?

當年田少支持新界區加快但要落返深水埗

天空之神 發表於 2020-7-25 20:20

ATENU135 發表於 2020-7-25 19:53
行沙咀道係對客量嚟講最好 因為citywalk 2 同爵悅庭都可以搭238X,30X行沙咀道係可以cover番多啲客
...

塞夠未呀

沙咀道紅日近乎拉手掣模式
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 九巴初步建議 30X 路線取消繞停荃灣如心廣場改經楊屋道