樂仔〞 發表於 2022-5-25 12:09

FBI2 發表於 2022-5-25 12:04
老運話67M唔夠客

載唔滿定真係唔夠客先
你知凱婷成日亂咁嗡 ...

andy92 發表於 2022-5-25 12:09

GD1570 發表於 2022-5-25 12:07
凱婷講嘅嘢不嬲同實際係有出入的。

搵藉口抽車開 67A ?

GD1570 發表於 2022-5-25 12:09

樂仔〞 發表於 2022-5-25 12:08
但 61M 運力實在有需要用盡 , 無可能由條線自己浪費資源 ...

但如果真係咁改,繁忙時間真係慘不忍賭,依一點又真係唔可以唔理會WOR~~

樂仔〞 發表於 2022-5-25 12:10

GD1570 發表於 2022-5-25 12:08
但你嗰個離譜得多

咁係因為佢無為意疫情時間表押後咗啫 ;P
21:40 係正常編定時間嚟 ;P
當然返到對站就比站長親切關懷啦 :lol

GD1570 發表於 2022-5-25 12:10

andy92 發表於 2022-5-25 12:09
搵藉口抽車開 67A ?

駛乜搵藉口。

67A第一份文件已經講明係由67M拎車,
無記錯67M好似要加8架車的。
(有錯請指正)

arfung 發表於 2022-5-25 12:11

GD1570 發表於 2022-5-25 11:55
61M唔係被遺忘,而係佢個落車站完全唔吸引。
轉兆康以北都好啲,你要轉去VIP區同屯碼區真係多謝晒。
...

屯轉駁兆康以北,即是<63X/68A/960A/B>那一組?
以下繁來計,應該極少人用61M甚或58M/67M去屯轉駁腳。
出了名下繁63x/68A班次不穩 (常收車/擠塞影響到超過20分才有一班),人龍長即班又未必上到,上到車都要擠逼地企。
葵涌熟客要58M/67M轉車,都會在荃灣千色店落車,早早排定68A,而不會貪屯轉叫多一飛。

68A晚繁一被陰乾/收車到20分時,千色店已坐滿都唔係未試過。
該站候車客中,隨時有1/3到一半係來自葵涌轉車。

GD1570 發表於 2022-5-25 12:11

樂仔〞 發表於 2022-5-25 12:10
咁係因為佢無為意疫情時間表押後咗啫
21:40 係正常編定時間嚟
當然返到對站就比站長親切關懷啦 :lo ...

咁就唔知喇..
我只係知今朝總站、大興商場、大興街同嗚琴站每個站都有人要追車上姐:lol:lol
應該都有畀班客內心問候同黑人問號...

樂仔〞 發表於 2022-5-25 12:12

GD1570 發表於 2022-5-25 12:09
但如果真係咁改,繁忙時間真係慘不忍賭,依一點又真係唔可以唔理會WOR~~
...

唔見得青公客會因此放棄 61M , 因為西鐵實在零誘因
其實而家上層成日塞都係因為 59M/X 車多排到去落客站 , 同時部份線例如過海 / 尖沙咀嗰 D 太多人落搞到耗時好耐 , 阻住後面走
站助識執下位其實已經幫助唔少

樂仔〞 發表於 2022-5-25 12:13

屯轉駁兆康以北,即是那一組?
以下繁來計,應該極少人用61M甚或58M/67M去屯轉駁腳。
出了名下繁63x/68A班 ...

即係證明根本葵涌有好多客要搭 68A 返青公沿線
但某青衣居民硬係唔肯放手做交換禮物 ;P

GD1570 發表於 2022-5-25 12:13

屯轉駁兆康以北,即是那一組?
出了名下繁63x/68A班 ...

係呀,下層轉62X/63X/67M/67X/68A/960A/960B都叫做可以接受...

下繁我最鐘意轉960A/B返紅橋,一定係最快最少人。
63X都可以,一般都少人轉過68A的。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 九巴計劃修改261X行車路線