king 發表於 2022-11-16 00:42

790算唔算完成咗新巴796X延長唔到去九龍地鐵站嘅心願呢?

石頭 發表於 2022-11-16 01:57

咁790隨時快過797到九龍灣,797真係要改線啦!

Citcalag 發表於 2022-11-16 01:58

石頭 發表於 2022-11-16 01:57
咁790隨時快過797到九龍灣,797真係要改線啦!

797堆車比新線瓜分左去就OK,只係要睇新巴肯唔肯放棄轉車站啦

石頭 發表於 2022-11-16 02:14

Citcalag 發表於 2022-11-16 01:58
797堆車比新線瓜分左去就OK,只係要睇新巴肯唔肯放棄轉車站啦

咁而家將轉直去九龍灣有793,
如果790全日+入埋九龍灣商業區,797真係摺得~

214P_world 發表於 2022-11-16 02:57

ivan920 發表於 2022-11-16 00:10
而家個局呢,似乎新巴想力谷 608/694/679 轉乘 795/790,抗衡聯營 1 字頭過海線,也可以抗衡 690,玩法同九 ...

谷來都冇用,用5條線力谷1個轉乘組合,仲要谷極都只做到將軍澳5站入面嘅1個站,好難乎合成本效益,不如正正經經開條康城直出中環線

214P_world 發表於 2022-11-16 02:59

li1872903 發表於 2022-11-15 23:45
將藍個巴士站都冇一條似樣嘅全日線都可以叫轉車站

冇乜路線互轉,不過勉強轉到東隧線嘅,將轉雖然車疏 但最少有幾飛

214P_world 發表於 2022-11-16 03:00

石頭 發表於 2022-11-16 02:14
咁而家將轉直去九龍灣有793,
如果790全日+入埋九龍灣商業區,797真係摺得~

790入唔入九龍灣 似乎同797摺唔摺冇咩關係,因為康城本身坐793都差唔多時間,要摺隨時都摺得

214P_world 發表於 2022-11-16 03:02

king 發表於 2022-11-16 00:42
790算唔算完成咗新巴796X延長唔到去九龍地鐵站嘅心願呢?

790 不往九龍站 (只往尖沙咀及尖東)

214P_world 發表於 2022-11-16 03:03

limited 發表於 2022-11-15 23:40
麗港公園/ 新IVE 插旗
睇790/ 795 會唔會將藍轉車站/偉業街 set 分段

冇分段盤數就會靚d😂

214P_world 發表於 2022-11-16 03:03

psypericarp 發表於 2022-11-15 23:31
795X 改用將南隧道出,咁日後先有機會同795 做重組796P/790 就難攪d,790 係咪應該跟215X 尖東去九龍站或者 ...

我也認同790可試直入尖東,始終將軍澳4條尖咀線... 竟然冇1條係直入尖東
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 新巴城巴即將開辦經將藍隧道的「康城快線」790及795