天空之神 發表於 2021-11-10 11:56

tszhinchan3 發表於 2021-11-10 08:37
尖沙咀應該會跌大量客,但旺角油麻地應該保到

都係果句,要怪就怪當日容大帝破壞87D同81C重組

87D 尖沙咀客一早倒走哂

反而 81C 281A 仲有人肯海防道排下隊

kay 發表於 2021-11-10 12:00

尋晚收工時間1900前貢左去何文田站
見到油麻地往何文田列車
去到何文田成堆客上屯馬線
好多人企烏溪沙方向等車

不過呢班人有幾多會係以前九龍塘轉變左何文田轉車?

rusf101001 發表於 2021-11-10 12:15

kay 發表於 2021-11-10 12:00
尋晚收工時間1900前貢左去何文田站
見到油麻地往何文田列車
去到何文田成堆客上屯馬線

係咪6C/6F班人來架:L
返紅土轉一次車好過巴士唔穩定

287X應該都仲贏到既
旺角/油麻地搭返轉頭何文田再兜鑽石山

tszhinchan3 發表於 2021-11-10 12:27

YY487 發表於 2021-11-10 11:51
之前同你討論嘅時候我都搵過會議紀錄
81C 紅日停開唔係班區佬嘅主要反對原因
就算當日方案 81C 開足七日 ...

呢個固然係一大因素
不過容帝對87D五班特快個態度先係最大問題!

10598C 發表於 2021-11-10 12:30

kay 發表於 2021-11-10 09:33
沙田計近年劈得最勁應該係80
而且80依然仲有水位減

X89D唔入市中心

其實應該直接搵89D抽車開入商貿區嘅X89P, upgrade市中心恆耀班人, 同時借機減後山89D焗人上X89D

Snoopy@FB8617 發表於 2021-11-10 12:47

YY487 發表於 2021-11-10 11:51
之前同你討論嘅時候我都搵過會議紀錄
81C 紅日停開唔係班區佬嘅主要反對原因
就算當日方案 81C 開足七日 ...

咁依你既理解反對主因會係?
雖則唔係個個人係紀錄/會議都提出無左紅日服務所以要反對
但有理由相信係其中一個主因

當然81C就算有返正常七日服務
實有人叫反對
起碼招文亮一定繼續9up反對先
但起碼阻力一定低好多好多先

lwb701 發表於 2021-11-10 13:02

28 終於肯減做20分鐘 😀正,以後預班次方便好多

WN4156 發表於 2021-11-10 14:28

lwb701 發表於 2021-11-10 13:02
28 終於肯減做20分鐘 😀正,以後預班次方便好多

有幾正?12分鐘一班咪仲好預

ATSE40 發表於 2021-11-10 17:22

由 2021.11.14 深夜起,N271 亦會有班次調整。

富亨開
0050 - 0410(25)
0410 - 0510(20)
0510 - 0525(15)
紅磡站開
0045 - 0145(15)
0145 - 0205(20)
0205 - 0500(25)

ref.:http://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1636516610_3759_0.pdf

WN4156 發表於 2021-11-10 18:08

ATSE40 發表於 2021-11-10 17:22
由 2021.11.14 深夜起,N271 亦會有班次調整。

富亨開

通宵巴士減哂咁制,我估n182,n691好快失守,變哂30
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: 九巴 5、6C、6X、26、28、74K、85M、85X、215X、270、N271 調整班次