天空之神 發表於 2021-11-11 22:02

xdxd 發表於 2021-11-11 17:49
個問題係
你數客 都要同人講邊度數

流水線根本唔應該用載唔載滿計數

載滿仲慘少客上落搵更少

busnrail_fans 發表於 2021-11-11 22:31

andy92 發表於 2021-11-11 17:12
爭取上水站整回贈機俾 261, 277E 做落車分段好過

不過呢兩條線班次都密唔過270

同埋261區內分段只可以收粉嶺價
277e方面,天平/皇府//安國/奕翠客就因為要兜翠麗,不了
翠麗1-3座/天平山村客就因為回程要喺馬會道落車,落車都要行遠啲,不了
都係幫唔到好多

Btw 早排厹都放過風,話北區會係第三批搞區內雙向分段收費嘅地區

WN4156 發表於 2021-11-11 22:35

GM 發表於 2021-11-11 20:52
上水站返天平翠麗 277E同270同價
277E依幾年不斷加班
附近又無新樓 總客量不變

未免cut車,繁時仲有7分,可能係死加時。

busnrail_fans 發表於 2021-11-11 22:35

jocosben 發表於 2021-11-11 19:21
我覺得翠麗交通既困局正正就係人口少但又自成一角,客源唔夠,上水開既線要做翠麗就要轉登兜入去,d客又 ...

其實79k, 673p行新豐路嗰隻行法算唔兜路㗎喇
不過回程要點樣方便翠麗客落車行返去兼唔兜路,就係一大學問:lol

busnrail_fans 發表於 2021-11-11 22:42

GM 發表於 2021-11-11 20:52
上水站返天平翠麗 277E同270同價
277E依幾年不斷加班
附近又無新樓 總客量不變

厹好似當正絕大多數天平翠麗居民一定係去老母區跨區返工返學、兼且早繁無懼吐露港同埋大老山兩大地獄,一定搭硬佢咁:L

當人地唔需要出去當區市中心轉其他區外巴士/轉鐵嘅:L

身為一條偏遠少少嘅屋苑來往鐵路站/市中心短途駁腳線,開咁疏車真係極唔理想:L

mrkelvinyu 發表於 2021-11-12 09:50

26 215X都中獎...

http://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1636677426_3960_0.pdf&fbclid=IwAR16s8v3WAzQzT9snM_gozlcvQJyGoNJDDp6lhtwma4FPQjBA3_W0Nu9bls

215X
http://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1636677803_2108_0.pdf&fbclid=IwAR0S2qCj7OW7prR2lzc6mmm4BV4wbBE3wxiXq2EYx-8LkFvy1HxiXuM3cpQ

Kj2052 發表於 2021-11-12 10:21

單日12條被陰乾
應該係近年之冠

tamabaron 發表於 2021-11-12 11:24

26, 215X 減夜晚多, 同提早疏車時間

但夜晚普遍小左人, 但215X 7點觀塘開就14-15就...

WN4156 發表於 2021-11-12 12:58

Kj2052 發表於 2021-11-12 10:21
單日12條被陰乾
應該係近年之冠

隻狗已經發狂,呢一年趁火打劫,11/5/215X/6C/85X已經兩連減。以前每年減少少,多客線35A/263/269D加班加車,點似依家輸打贏要,衰過中巴。

ATS131@45 發表於 2021-11-12 13:21

建議早日執笠 多謝
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: 九巴 5、6C、6X、26、28、74K、85M、85X、215X、270、N271 調整班次