BlackBird 發表於 2022-4-30 14:39

hihiman 發表於 2022-4-30 14:05
如果每邊(九,屎) 都肯整灣銅版W1, 快速上西隧免費轉各自的線番九龍, 新界

其實都仲有得同MTR 打, 總好過 ...

西行都仲話可以盧押道轉出去, 東行你點快? 行中灣繞然後慢慢係灣北塞返出嚟?

bestwishes706 發表於 2022-4-30 14:40

JC8385 發表於 2022-4-30 12:36
969AP就算吧啦,拆到鬼死咁疏
等得你嚟我搭265M都上咗大欖
都未計969A要兜嘉北天慈 ...

咁天慈都要過海架,宜家967又唔係停天慈,唔通天慈得幾班過海車都要冇埋咩

Ravenclaw 發表於 2022-4-30 14:43

101點會死呀,尤其是北行,只係食四順,彩雲,慈雲山,陶大,同埋两岸流水都已經食到飽啦…

JC8385 發表於 2022-4-30 15:30

bestwishes706 發表於 2022-4-30 14:40
咁天慈都要過海架,宜家967又唔係停天慈,唔通天慈得幾班過海車都要冇埋咩 ...

我無話要cut走
不過結論係我選擇搭其他車

kay 發表於 2022-4-30 15:32

Snoopy@FB8617 發表於 2022-4-30 14:24
其實幾年前先講緊堆紅隧線已經旺丁唔旺財
對巴士公司盤數係唔係真係咁大影響?
當然亦好睇之後點減/重組法

但你諗下
銅鑼灣<>紅隧
灣仔<>紅隧

呢兩舊海量客有幾多

打游擊D錢無晒

不過我認同好似104個D係變態
收工時間可以0分鐘5部係入境處
頂死晒其他線客
明知上唔爆走人都要擺咁多車
有時仲學埋紅VAN衰野上夠客先開
呢D錢無晒104都可能係904翻版

Ravenclaw 發表於 2022-4-30 15:50

但你諗下
銅鑼灣紅隧
灣仔紅隧

104將來咪靠白田南昌街堆流水同中上環金鐘班懶人養住囉…104 2巴肯縮西環段全靠101系西環…

Snoopy@FB8617 發表於 2022-4-30 16:17

但你諗下
銅鑼灣紅隧
灣仔紅隧

如果係灣仔道同銅鑼灣我自己作為用家覺得
紅隧口轉車仍然係唔錯既選擇
當然無可能話唔跌客

少左游擊短棍車既收入
就睇之後重組/減車既量夠唔夠cover
好似104個D
本身繁忙時間賺完都唔知夠唔夠其他時段蝕

toby_tl10 發表於 2022-4-30 16:41

Ricky403 發表於 2022-4-30 13:29
係沙市同河西先至唔近屯馬綫姐
沙田區不嬲都係屯馬綫服務範圍
唔通河東唔係沙田? ...

講緊東鐵南行樽頸位點會講到去咗河東...唔通東鐵經河東?

EX-TL 發表於 2022-4-30 16:57

Snoopy@FB8617 發表於 2022-4-30 14:26
101做唔掂都仲可以推條111上火線

101仲有大量兩蚊客撐住, 港九兩岸流水唔睇得小, 不過推111上火線又唔係完全啱晒, 111兩巴時段同其他線相反, 主要留嚟食對家.

另外, 116減班不如將671加車兼改去富山, 唔去新蒲崗 鑽石山, 好過富山條條線輪住減, 又可以幫輕九巴hea做3D.

ricky 發表於 2022-4-30 18:02

EX-TL 發表於 2022-4-30 16:57
101仲有大量兩蚊客撐住, 港九兩岸流水唔睇得小, 不過推111上火線又唔係完全啱晒, 111兩巴時段同其他線相 ...

富山慳番了;P,總站咁細,清明時節做嚟放3S算啦。
頁: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26
查看完整版本: 東鐡過海段5月15日通車