tunghang 發表於 2022-8-27 01:05

陳太 發表於 2022-8-26 00:25
根本就係,因為296C係好例子收將軍澳價做市區流水實在太和味。所以厹粉唔鍾意793...咁多年嚟區佬反對,6D ...

新城似乎餓咗九龍灣好耐,近年一舉開一堆線入去,今次793+795X塞哂九龍灣來往西九+將南真空位,繁時係幾和味
西九來往東九一帶路線一向集中於荔枝角道兼且收視唔錯,青山道就得6D,今次793再擴大東九服務範圍照計係幾有潛力

2076 發表於 2022-8-27 01:32

總覺得新巴唔宣傳 793 795X 係有原因,似係想下年再入紙改,例如 795X 美孚冇客改順走,793 再食埋 797。

tommy14D 發表於 2022-8-27 01:41

JX9097 發表於 2022-8-26 22:02
唔關事
793未開嗰陣
小巴夜晚都泊喺門口等客

就怕好快全日泊呢個位

tommy14D 發表於 2022-8-27 01:43

JX9097 發表於 2022-8-27 00:25
連埋我同女朋友,將轉有三四個人落車
冇特別為意轉車定行上去興田/ 秀茂坪

其實甘情況下好多人俾多5.4新轉九

JX9097 發表於 2022-8-27 01:44

我只可以話今程車睇唔出有呢個情況

JX9097 發表於 2022-8-27 01:48

總覺得新巴唔宣傳 793 795X 係有原因,似係想下年再入紙改,例如 795X 美孚冇客改順走,793 再食埋 797。 ...

美孚冇位塞795X
荔枝角又有冇?
(擺甘泉街等於serve唔到美孚)

GA6072 發表於 2022-8-27 01:54

陳太 發表於 2022-8-26 00:25
根本就係,因為296C係好例子收將軍澳價做市區流水實在太和味。所以厹粉唔鍾意793...咁多年嚟區佬反對,6D ...

793既潛力未出哂,Megabox<>旺角本身應該由22系做,而家由793做,比D力隨時可以肥過798

ahken 發表於 2022-8-27 01:59

5.4 vs 7.4的確九巴有良心好多...

superbus 發表於 2022-8-27 02:11

GA6072 發表於 2022-8-27 01:54
793既潛力未出哂,Megabox旺角本身應該由22系做,而家由793做,比D力隨時可以肥過798 ...

疫情前就人等紅van, 疫情後就紅van等人
就算呢幾個月有番飯市, 排紅van既人都明顯少過幾年前
同埋Megabox個站收工果陣, 好彩嘥五分, 唔好彩嘥十分
仲有條偉業街天橋大黑洞, 一落雨坐底半粒鐘困響九龍灣

係咪會咁肥仔, 真係好有保留

KU_7002 發表於 2022-8-27 02:13

總覺得新巴唔宣傳 793 795X 係有原因,似係想下年再入紙改,例如 795X 美孚冇客改順走,793 再食埋 797。 ...

咁都一樣可以sell 795X 去到彌敦道啊
更何況順走既話,美孚/長沙灣都無位擺
頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30
查看完整版本: 793客量報告 (最新更新:20221120 - #830)