JX9097 發表於 2022-8-31 13:03

kentbryo 發表於 2022-8-31 10:21
不了
地鐵算
明明轉車站返康城5分鐘車程, 我要兜25分鐘先返到屋企, 為乜

句對白咁熟口面嘅;P

明明轉車站返坑口5分鐘車程
我要兜20分鐘先返到屋企
為乜

結論:坑口「貪心」、「搶資源」、「唔知足」:handshake

stevechau 發表於 2022-8-31 16:20

wawa0006 發表於 2022-8-30 12:14
改行承啟道/協調道實際只減少了蘇屋方向的釆頤花園站,對新蒲崗乘客應該影響不大
...
但經SPK入去好兜ga......富豪東方上到橋入就好入喇, 但入得啟德MIKIKI果邊就慘~
九龍灣經啟德出黎反而仲有得諗下.....

stevechau 發表於 2022-8-31 16:23

wawa0006 發表於 2022-8-28 12:56
793反正都碌九龍灣,如果可以經宏天德朗出返太子道東更好,因為該區一向無直車出深水埗,要直接只能去啟德 ...

咁樣行既好處只限下繁西行
但咁做東行其實超蝕底

stevechau 發表於 2022-8-31 16:31

superbus 發表於 2022-8-27 02:11
疫情前就人等紅van, 疫情後就紅van等人
就算呢幾個月有番飯市, 排紅van既人都明顯少過幾年前
同埋Megabox ...

自己諗啦......落雨果陣困半粒鐘VS濕晒衫褲行三兩個字, 人逼人肉貼肉咁去地鐵站......條橋果一個鐘左右係塞既, 不過唔走果邊就要走啟德, 一係下繁西行特別改道入宏天啟德同24死過~

stevechau 發表於 2022-8-31 16:36

tommy14D 發表於 2022-8-26 21:57
793應該回程入九龍灣最好,今晚見架旺角紅van已經泊咗喺magebox門口搶客,793中要行多幾步,紅van開始攻擊7 ...

唔止, 有時EMAX有EVENT, 紅小都會擺正門口搶客的, 平時連對面郵局都唔想主動入黎~
佢地都係睇邊度有客就遊去邊度搶啫

ATENU135 發表於 2022-8-31 17:32

JX9097 發表於 2022-8-31 13:03
句對白咁熟口面嘅

明明轉車站返坑口5分鐘車程

所以人哋咪搭地鐵囉;P
冇搶人哋資源:lol

wawa0006 發表於 2022-8-31 19:35

stevechau 發表於 2022-8-31 16:23
咁樣行既好處只限下繁西行
但咁做東行其實超蝕底
這點我都同意, 非繁行車時間會輕微延長。至於東行方向停富豪東方酒店後上橋入協調道 其實都可行,以工業貿易署大樓站取代Mikiki站, 步程其實都只是相差一條行人天橋。

JX9097 發表於 2022-9-2 15:02

噚晚2133喺山東街上咗795X(東行)
山東行有10個人上車(包括小弟一行四人)
架車到站時大約三十幾人
之後登打士街上咗幾個
去到裁判處打後夾埋唔夠十個
(前一班796P過咗九展,後一班大約十零弟鐘後到)
埋單上公路應該有五十人左右
最後小弟四人喺九展落車時間大約係2147,即係15分鐘左右,堅快

greenfrog 發表於 2022-9-2 20:36

頭先大約七點見到山谷道班795x 都有人專登等,最後下層要企位,似乎開始有人識呢條線

nchmt 發表於 2022-9-2 21:17

即日795X 蘇屋開2030 總客量 31
頁: 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33
查看完整版本: 793客量報告 (最新更新:20221120 - #830)