J702HMY 發表於 2022-8-25 14:12

li1872903 發表於 2022-8-24 23:35
好彩有將轉咋,唔係入到將軍澳又晒多20分鐘,而家仲有297同797你揀

不幸中之大幸,坐795X九展落就返到去

214P_world 發表於 2022-8-25 23:41

陳太 發表於 2022-8-21 12:34
平日296D將軍澳方向客量應該進一步下跌,勞審至九展可以叫三飛...

計埋98D轉296ACDP就4飛

214P_world 發表於 2022-8-25 23:42

Citcalag 發表於 2022-8-21 13:03
我覺得麻麻地啫
留意到有十幾人喺Megabox落左車,呢堆原本係797轉乘客來,而家只係左手交右手
797就應該 ...

唔算左手交右手嘅, 調景嶺/將南本身出megabox 坐MTR+shuttle 多過轉797

214P_world 發表於 2022-8-25 23:44

leungky0528 發表於 2022-8-21 13:27
攪咁多野只為797改線先恐怖

唔認為開793係為咗幫797改線, 要改隨時都改得, 反正康城只係一定要直出轉車站, 市區段行邊仲有得傾

214P_world 發表於 2022-8-25 23:45

sq285 發表於 2022-8-21 13:40
797收$8.9,793收$11.7,除笨有精啦
啲客唔通會咁蠢98轉297咩?

98轉297車程同價錢上係贏, 但等車時間... 搭鐵轉shuttle分分鐘仲快

214P_world 發表於 2022-8-25 23:59

cx838 發表於 2022-8-21 14:32
其實296C都係時候加班,係旺角掛個大牌寫住,不經九龍灣商貿區有限度停站服務特快。原本296C和796C的車程是 ...

但296C只得尚德有站, 而且要經觀塘道 未必吸引到轉車客, 唯一賣點夠平

214P_world 發表於 2022-8-26 00:01

tommy14D 發表於 2022-8-21 15:00
1330太子本人上車,上咗五個
上層大約十幾個客倒
然後後三站total上得1個客,其後已經執796P客,1355到將 ...

將轉落7個都算係咁 (可能油麻地獨市關係)

214P_world 發表於 2022-8-26 00:02

將軍澳特快 發表於 2022-8-21 15:56
直接開298C全日深長荔旺真特快仲好啦😂

係, 不過298C應該唔會有旺角分段 (即$12.2), 仲貴過上面版友講嘅795X($11.7)

214P_world 發表於 2022-8-26 00:04

li1872903 發表於 2022-8-21 15:58
坐得296C去康城冇理由唔響將轉轉掛?

觀塘都轉到, 價錢就未試過唔肯定

214P_world 發表於 2022-8-26 00:05

將軍澳特快 發表於 2022-8-21 16:40
98C轉290X

正常情況下793行九龍灣仲快
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27
查看完整版本: 793客量報告 (最新更新:20221120 - #830)