214P_world 發表於 2022-8-26 00:32

Citcalag 發表於 2022-8-24 00:43
寶琳都算?

老實講我真係好少聽有寶琳人會搭93K落油麻地…93K去到理工,地鐵都到左十世

8月29日起繁忙時間有快車 93P (雖然都要上山)

Mercer 發表於 2022-8-26 10:05

陳太 發表於 2022-8-26 00:25
根本就係,因為296C係好例子收將軍澳價做市區流水實在太和味。所以厹粉唔鍾意793...咁多年嚟區佬反對,6D ...

屎水可能都有上黎睇, 堅信咩野大把人唔介意比多少少, 但可能只限放工即走, 返學放學依D no choice 既同2蚊客.

仲多人唔介意落地底.

ahken 發表於 2022-8-26 10:49

Mercer 發表於 2022-8-26 10:05
屎水可能都有上黎睇, 堅信咩野大把人唔介意比多少少, 但可能只限放工即走, 返學放學依D no choice 既同2 ...

的確有人唔介意俾多啲嘅,但我一定係落地底果個

JX9097 發表於 2022-8-26 21:52

啱啱喺油麻地上咗795X返將軍澳
架車到站嗰陣大約有廿零人
站頭只有一張A4通告(唔係宣傳單張)掛住
似乎新巴要「加倍努力」去做宣傳

tommy14D 發表於 2022-8-26 21:57

793應該回程入九龍灣最好,今晚見架旺角紅van已經泊咗喺magebox門口搶客,793中要行多幾步,紅van開始攻擊793

JX9097 發表於 2022-8-26 22:02

793應該回程入九龍灣最好,今晚見架旺角紅van已經泊咗喺magebox門口搶客,793中要行多幾步,紅van開始攻擊7 ...

唔關事
793未開嗰陣
小巴夜晚都泊喺門口等客

gu9434@24 發表於 2022-8-26 22:58

793應該回程入九龍灣最好,今晚見架旺角紅van已經泊咗喺magebox門口搶客,793中要行多幾步,紅van開始攻擊7 ...

平時上下繁會泊對面馬路 Megabox多人果陣就會擺正門口
一路都係咁擺:L

li1872903 發表於 2022-8-26 23:01

JX9097 發表於 2022-8-26 21:52
啱啱喺油麻地上咗795X返將軍澳
架車到站嗰陣大約有廿零人
站頭只有一張A4通告(唔係宣傳單張)掛住

多唔多人轉車返寶林?

陳太 發表於 2022-8-26 23:42

講開又講,下午架296P客量直頭急跌..

JX9097 發表於 2022-8-27 00:25

li1872903 發表於 2022-8-26 23:01
多唔多人轉車返寶林?

連埋我同女朋友,將轉有三四個人落車
冇特別為意轉車定行上去興田/ 秀茂坪

不過講開又講
今日出去本身都想試798/ 694轉795X
但時間上唔夾,上到去將轉要等十零分鐘
回程情況類似,795X去到將轉
694啱啱走咗,798/ A29齊齊等15分鐘
Overall由油麻地上車計,大約45分鐘返到景林
比起黨鐵好,行去旺角/ 佐敦搭巴士返去係有吸引力嘅
(只係將轉等車佔咗15分鐘:L,否則冇得輸)

新巴可唔可能夾一夾到798同795X嘅時間呢...
好似今日咁,來回都明顯夾唔到
堅秋有啲frustrating
頁: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29
查看完整版本: 793客量報告 (最新更新:20221120 - #830)