KW2523 發表於 2022-9-2 23:05

上面三位版友報告所見都幾飄忽...自己見過795X小巴客量 亦見過大半滿

Citcalag 發表於 2022-9-2 23:57

今日遇上了碌車,雖然又未到超碌,但都碌到後車差唔多追上…

路線新巴793
統計日期2022/09/02

時間上客量落客量車上總客量
調景嶺站23:2321333ETA顯示後車23:30到達

健明邨23:270231
唐明苑23:290229
唐明街公園23:300623
佛教志蓮小學23:310617
寶盈花園23:351216
播道書院23:360214
蓬萊路23:390113
百勝角23:410112
峻瀅23:42057
Mega Plus數據中心23:44061ETA顯示後車23:48到達

214P_world 發表於 2022-9-5 01:52

greenfrog 發表於 2022-9-2 20:36
頭先大約七點見到山谷道班795x 都有人專登等,最後下層要企位,似乎開始有人識呢條線 ...

同站好似還有796P和296D, 會否係2-3飛客?

tommy14D 發表於 2022-9-5 16:51

797 25min一班,成10個以上上,好心縮短條線啦
個度中有20個人以上等798及796系

limited 發表於 2022-9-6 23:07

夜晚7點幾九龍灣所見, 793 去旺角深水埗方向一架小巴載得晒
22 九龍塘方向反而有三十幾個客

將軍澳特快 發表於 2022-9-6 23:41

粗略報告:795X 22:10蘇屋開
客量方面:
長沙灣 - 旺角段得兩位,之後旺角開始有客,以山東街及登打士街為多共14位,山谷道 - 將轉全車共廿零位

速度方面:
795X同98C同時喺長沙灣廣場有車,795X 長沙灣- 將轉用35分鐘,比98C快8分鐘,長沙灣 - 旺角15分鐘,原因可能係5206碌車,旺角 - 將轉 20分鐘,同796C差唔多 至於入坑口,52分落車上01分A29,坑口落車快98C 13分鐘,都係嗰句,有A29咪快過98C囉,冇就同98C應該打和。

JX9097 發表於 2022-9-6 23:51

將軍澳特快 發表於 2022-9-6 23:41
粗略報告:795X 22:10蘇屋開
客量方面:
長沙灣 - 旺角段得兩位,之後旺角開始有客,以山東街及登打士街 ...

A29開番疫情前班次就有得傾
依家晚間開60分鐘(通常都係around 00到將轉)
唔夾就真係唔使諗

ATENU135 發表於 2022-9-7 20:06

4/97931650 將天 +1(我)1655 調景嶺站+41657 彩貴閣 +2-31700 健明邨 +21706 將軍澳隧道 飛站1713 常悅道 -2 +171715 臨華街 +11719麗晶花園 +1-11721 采頤花園 +2-21722 譽港灣 +3-51724 富豪東方酒店 -11725 亞皆老街遊樂場 -3+11727 九龍城警署 -1+11729 雅麗居 飛站1729 九龍醫院 飛站1730怡安閣 飛站1731 太平道 +2-11734 通菜街 -7+21737 弼街 -11739 太子站-21741 楓樹街 -11745 北河街 -41747 怡靖苑 飛站1748 長沙灣站 -11749 寶熙苑 -21753 海棠樓 -41753 蘇屋 -4(我)
795X1810 蘇屋 +1(我)1811 杜鵑樓 +11815 元州街 飛站1816 興華街 飛站(疑似有人想上車)1818 長沙灣廣場 +11820 美孚 飛站1830 旺角維景酒店 +31837 旺角中心 +21839 山東街 +31840 登打士街 飛站1843 文明里 +61845 勞資審裁署 +2(有人問係咪去康城)1847 衞理道+11856 山谷道 +21900 九展 -21906 將軍澳隧道 -219XX 調景嶺站 -3(之後冇數到)
短評:793係真係有客特登喺九龍灣等嘅 不過我諗都係逆向先至落九龍灣會keep到多啲將軍澳客 又可以食到九龍灣客795X前段冇乜人坐 反而變咗油麻地已經係最多人上車 不過死亡交叉有塞車 最尾旺角都係要半個鐘先至到將軍澳隧道

fatpear 發表於 2022-9-7 20:19

ATENU135 發表於 2022-9-7 20:06
4/97931650 將天 +1(我)1655 調景嶺站+41657 彩貴閣 +2-31700 健明邨 +21706 將軍澳隧道 飛站1713 常悅道...

你搭呢班795x係唔係長蛋嚟?
我頭先差唔多時間見到呢班795x離開長廣時得3個人,
心諗怕且屎水想一條線做哂荔枝角工商區+旺角油麻地彌敦道嘅如意算盤都係打唔成,
同時間荔枝角幾乎所有其他線都有條長龍排緊

kc_loo 發表於 2022-9-7 20:54

JX9097 發表於 2022-9-6 23:51
A29開番疫情前班次就有得傾
依家晚間開60分鐘(通常都係around 00到將轉)
唔夾就真係唔使諗

如果上798 可能平手

頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34
查看完整版本: 793客量報告 (最新更新:20221120 - #830)